Reobertura de les biblioteques i els arxius de Menorca

Data : 08/05/2020

Imatge

La Xarxa de Biblioteques de Menorca (XBM) comunica que reobrirà les seves biblioteques, tancades a conseqüència de la COVID-19, a partir de la pròxima setmana, i sempre d’acord amb les ordres ministerials del BOE que se’n derivin.

D’aquesta manera, els dies previstos de reobertura i els horaris d'atenció al públic de cadascuna (que de moment seran reduïts) es podran consultar al portal web Bibliomenorca.net. Així mateix, la major part dels arxius també tornaran a oferir els seus serveis pròximament. L'Arxiu General del Consell Insular de Menorca i l'Arxiu d'Imatge i So, ho faran a partir de dia 12 de maig.

El “Plan para la transición hacia una nueva normalidad”, publicat pel Govern d'Espanya el 28/04/2020, estableix que els arxius poden obrir a la Fase 0 i, les biblioteques, ho poden fer a la Fase 1. Des de la publicació de l'esmentat Pla, el personal de la XBM i dels arxius, estan treballant de manera intensa per reobrir aquests serveis amb les garanties d'higiene i seguretat, tant per als usuaris, com per al personal.

S'han elaborat uns protocols específics d'actuació per a la reobertura dels serveis, basats en les recomanacions i directrius que s'han publicat recentment amb aquesta finalitat. En el cas dels arxius, el protocol es basa principalment en l'Ordre SND/388/2020, publicada el 3/5/2020.

Les biblioteques de la XBM (s'inclou la Biblioteca Rubió Tudurí, com a centre adherit) reprendran el servei amb aquestes normes:

- Accedir a la biblioteca amb les mans netejades amb una solució hidroalcohòlica i amb uns guants. Millor si es duen de casa.
- És molt convenient portar mascareta.
- Respectar la distància de seguretat de 2 metres i circular pels itineraris indicats.
- Respectar l'aforament de cada biblioteca.
- Durant la fase 1 s'ofereix exclusivament servei de préstec. No es pot utilitzar la biblioteca com a lloc de consulta ni estudi. Els ordinadors no es poden emprar i no es disposa de servei wi-fi.
- Tot el material retornat en préstec romandrà en quarantena durant un mínim de set dies, fins que pugui tornar a ser deixat.
- La biblioteca atendrà peticions per correu electrònic o telefònicament.
- Totes les activitats queden ajornades fins a nou avís.

Els arxius reprendran el servei amb aquestes normes:

- El servei es donarà, preferentment, per via telemàtica. Es podran obtenir-hi fins a 25 unitats documentals per consulta.
- Quan sigui absolutament imprescindible, es podran fer consultes presencials a l’arxiu, amb previ avís. Es podran consultar fins a 10 unitats documentals en una jornada.
- S'hi ha de portar l'ordinador personal.
- Consultar la documentació amb mascareta i guants.
- Respectar la distància de seguretat de 2 metres.
- La documentació romandrà 10 dies en quarantena, per a la seva desinfecció.
- Es posa a disposició de l'usuari aigua, sabó i solucions hidroalcohòliques. S'agrairà que els usuaris portin mascareta i guants.

Tant el personal de les biblioteques com dels arxius segueix un protocol de mesures higièniques i de seguretat.

A més, des del Departament de Cultura s’han elaborat diferents infografies informatives dirigides a la ciutadania i que seran difoses a través de les xarxes socials de la institució insular i de cada servei i/o centre.

Maó, 8 de maig de 2020

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS