El Centre d’Autonomia de Ciutadella celebra el seu primer any en funcionament

Data : 30/11/2019

Just fa un any, el Centre d’Autonomia de Ciutadella va obrir les seves portes a la ciutadania. Es tractava de la posada en funcionament d’un centre adreçat a malalts d’alzheimer i altres trastorns cognitius. Tot i que a Ciutadella ja hi havia dos centres que oferien servei d’estades diürnes, cap d’ells estava especialitzat en demències, ni oferia alternatives especialitzades de suport familiar, ni seguiment de l’usuari al domicili.

El fet de conviure amb el centre de dia i de col·laborar amb l’ajuntament municipal per la gestió del Centre d’Autonomia, ha facilitat la seva posada en marxa i ha demostrat que la col·laboració entre diferents administracions locals i entitats és una fórmula d’èxit per posar en marxa serveis necessaris per al benestar social i la qualitat de vida de la nostra ciutadania.

Així com ha explicat la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, «la prevenció és un element fonamental per retardar els efectes de les malalties cognitives. Amb la defensa d’aquest centre, treballam per tal que els símptomes d’aquesta malaltia es presentin més tard. Les estadístiques mostren que amb activitats de prevenció, com es fan en el centre, es pot reduir la malaltia en un 40%».

Cal recordar que es contempla que a Ciutadella es troben 1.936 persones amb aquesta patologia, el que fa que sigui necessari oferir un servei especialitzat i que ofereixi acompanyament tant als usuaris com als seus familiars. En aquest sentit, des del Consell Insular se seguirà aportant una quantia de 75.000€ per tal de poder garantir el seu correcte funcionament.


Maó, 30 de novembre del 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS