El Consell Insular participa a la primera Mesa per a l’Agenda Balear 2030

Data : 28/11/2019

Aquest dijous s’ha constituït la Mesa per a l’Agenda Balear 2030. En aquesta mesa hi participen el Govern de les Illes Balears, els consells insulars, els municipis i la Universitat de les Illes Balears (UIB). S’amplien, d’aquesta manera, els espais de diàleg social i acció conjunta que definiran les polítiques de la legislatura en tres eixos fonamentals: la sostenibilitat ambiental, social i econòmica. Totes les mesures que es consensuïn aniran alineades amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides (ONU).

A més a més de l’executiu, a la Mesa hi participaran els sindicats UGT i CCOO; les patronals CAEB i PIMEB; els quatre consells insulars; els ajuntaments, a través de la Felib, i la UIB. L’ampliació del diàleg es concretarà amb els agents socials i els consells i tindrà com a objectiu completar la mesa amb interlocutors de la societat de les quatre illes relacionats amb els eixos ambiental, social i econòmic.

Aquests espais de diàleg es constituiran a l’inici de l’any. La primera reunió serà la de Transició Energètica i Sostenibilitat Ambiental, que coordina el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i tindrà lloc la primera quinzena de gener. En aquesta reunió es començarà a abordar el Pacte per l’Aigua, anunciat ahir a la Conferència de Presidents.

A la segona reunió, coordinada per la consellera d’Afers Socials i Esports, es tractarà l’espai de Sostenibilitat Social i es prioritzarà el Pla per a l’Habitatge per “garantir un habitatge digne a la ciutadania de les Illes”, ha exposat Armengol.

A principis de febrer es reunirà la de Sostenibilitat Econòmica, coordinada pel conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, en què s’abordarà l’economia circular a la comunitat. Les tres meses treballaran de manera coordinada amb la Mesa per a l’Agenda Balear 2030 durant tota la legislatura.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Departaments
Presidència
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS