El Consell Insular diu No a la violència masclista

Data : 27/11/2019

El Consell Insular de Menorca condemna tots els actes de violència masclista, així com també tots aquells actes que atempten contra la llibertat de les dones. Avui, un any després, s’ha donat a conèixer que la parella d’Elizabeth Pimentel Montilla és el pressumpte autor del seu assassinat.

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha manifestat que «la violència contra les dones no té cabuda a la nostra democràcia. Des del Consell Insular treballam de manera decidida per eliminar-la de la nostra societat. Protegir i donar suport a les víctimes no és una opció, és una obligació».

La consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, ha afirmat que «en cas que es confirmés aquesta notícia, Menorca, malauradament, deixaria de ser un territori lliure d’assassinats per violència masclista. D’ençà que hi ha registres, el 2003, mai s’ha notificat una mort en aquest sentit».

En el moment en què van ocórrer els fets, el Consell Insular, a través del Centre Assessor de la Dona, va informar a l’equip investigador que la víctima havia estat atesa pel Centre Assessor, i es va posar tota la informació que tenia al seu abast per facilitar la investigació i clarificació dels fets.

Situacions com aquestes demostren la necessitat de conscienciar i denunciar la violència que pateixen les dones arreu del món. El Consell Insular fa una crida a la màxima implicació de totes les administracions i de tota la societat per acabar amb aquesta xacra social que implica el maltractament, violació i humiliació de centenars de dones, i vol fer també una crida en favor de la defensa de la igualtat, la justícia i la no-violència.

La institució insular condemna fermament aquest assassinat i se solidaritza amb els familiars i amics de la víctima. En aquest sentit, demà a les 12.00h es realitzarà un minut de silenci que tindrà lloc a les seus del Consell Insular de Maó i a la seu de Ciutadella, organitzada conjuntament amb l’ajuntament de Ciutadella.


Maó, 27 de novembre del 2019


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS