Notícies i actualitat

Publicada la Revista ONA de tardor amb l’actualitat de la Reserva de Biosfera

Data : 31/10/2019

La cinquena edició tracta temes com l'autoconsum a l'illa, la gestió de residus, l'educació ambiental o les bones pràctiques per reduir la contaminació

La revista divulgativa de la Reserva de Biosfera de Menorca publica el seu cinquè número. ONA tardor ha estat presentada aquest matí a la seu del Consell Insular de Maó, amb presència de la consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord, del director insular de Medi Ambient, Esteve Barceló, i del director del Diari Menorca, Josep Bagur, acompanyats per tècnics de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera i del Consorci de Residus i Energia i de na Mercè Pons Florit, periodista del diari.

En aquesta edició, la revista ONA tracta temes d’energia, gestió de residus, educació ambiental o bones pràctiques per reduir la contaminació. Com sempre, compta amb un article sobre la biodiversitat de Menorca, en aquest cas per parlar sobre la situació dels ratpenats a l'illa, una entrevista i diverses columnes d'opinió. Un dels articles principals de la revista versa sobre l'augment de l'autoconsum energètic a Menorca i el futur de les renovables a l'illa. El nou marc normatiu, la supressió de càrregues impositives o la conscienciació ciutadana són algunes de les raons que expliquen aquest increment. Però també la reducció del cost d'aquesta tecnologia, l'opció de compartir l'autoconsum en comunitats de veïns o la futura possibilitat de compensar l'energia abocada a la xarxa amb descomptes a la factura de la llum.

La secció interactiva de la revista, el Quiz de la Reserva, torna a ser-hi, i preguntarà als lectors qüestions sobre el correcte reciclatge a casa. Totes les persones interessades podran enviar les seves respostes a l'Agència Menorca Reserva de Biosfera i participar en el sorteig d'un lot de producte local de Menorca. Com a novetat, aquest número inclou un nou apartat per recomanar rutes i itineraris als habitants de l'illa. La secció s'estrena amb l'itinerari florístic i d'hàbitats del Pilar, una ruta que travessa un alzinar centenari a la finca d'Alforí de Dalt i que condueix fins a la platja del Pilar.

La foto de portada d'aquesta última edició de la revista, un detall de la flor del safrà bord, endèmic de Menorca i Mallorca, ha estat realitzada pel fotògraf ferrereinc Damià Coll.

Aquesta publicació trimestral persegueix l'objectiu de divulgar, comunicar i sensibilitzar al voltant de temàtiques molt diverses vinculades al desenvolupament sostenible a la nostra illa, i dels treballs i projectes que es duen a terme per seguir avançant en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de la UNESCO.

Es tracta d'una publicació gratuïta, dedicada al públic en general i que es distribueix per tota l'illa: biblioteques, ajuntaments, escoles, museus, seus del Consell Insular, oficines de turisme, etc. La revista ONA s'edita en col·laboració amb Editorial Menorca S. A. i sota criteris ambientals sostenibles com el paper 100% reciclat, el segell FSC i càlcul de la motxilla ecològica de l'edició.

Maó, 31 d'octubre de 2019.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS