Notícies i actualitat

Memòria de l’activitat xarxa de biblioteques 2018

Data : 21/10/2019

El Servei Coordinador de Biblioteques elabora, anualment, la memòria de l’activitat, basada en les dades estadístiques que recullen les biblioteques de la Xarxa: Maó, Ciutadella, Alaior, es Castell, Sant Lluís, Ferreries, es Migjorn, es Mercadal i Fornells, amb la finalitat d’avaluar els serveis bibliotecaris, extreure’n les conclusions i fer propostes de futur.

A la infografia en adjunt trobareu un resum de les dades. Tanmateix, hi destacam les següents:

Menorca dedicà 191.437 € a adquisició de fons, activitats de promoció de la lectura i equipament informàtic (2 € per habitant) per a les seves biblioteques públiques.

Els fons han crescut fins als 314.699 documents (llibres, publicacions periòdiques, CD i DVD), dels quals 312.449 són en suport físic i 2.250 són digitals, per a una població fixa de 91.920 habitants.

Es van rebre 283.505 visites presencials d’usuaris i 132.056 visites als webs. En total, 415.561 visites.

La Xarxa té 47.127 usuaris amb carnet, dels quals 12.447 són usuaris actius. Un total de 2.207 nous usuaris es van inscriure a les biblioteques durant l’any.

S’han efectuat 138.277 préstecs de llibres, fullets, publicacions periòdiques i audiovisuals, així com 2.541 préstecs de publicacions digitals. A la Biblioteca Pública de Maó s’han fet 22 préstecs d'obres d’art en petit format (des de l’octubre). En total, 140.840 préstecs (una mitjana d’11 préstecs/usuari durant l’any).

S’han incrementat les activitats de promoció de la lectura i les biblioteques: se n’han fet 576 activitats, a les quals han assistit 11.279 persones.

Serveis electrònics: hi ha 85 aparells electrònics (61 ordinadors, 6 lectors de llibres digitals, 16 tauletes i 2 aparells d’autoprèstec); també es dona servei d’impressió i escaneig. Els usuaris han fet 25.153 connexions als ordinadors (sense comptar les connexions wifi).

Recursos humans: hi treballen 26 persones, de les quals 9 ho fan a jornada parcial. Açò suposa 21,24 jornades.

La comunicació i difusió de la XBM es fa a través dels mitjans tradicionals, dels webs i les xarxes socials.

Pel que fa a les conclusions i propostes de futur, les trobareu concretades i explicades al final de la Memòria.

D’altra banda, la celebració del Dia de la Biblioteca ve carregada d’activitats de promoció de la lectura i una sorpresa de la qual us informarem la pròxima setmana.

Podeu consultar l’agenda d’activitats als nostres webs:
Bibliomenorca: http://www.bibliomenorca.net/agenda/agenda.aspx?Menu=Activitats
Bibliomao: http://www.bibliomao.es/

Maó, 21 d’octubre del 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Memòria XBM 2018
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS