Notícies i actualitat

Primer programa del Grup de dol per a fillets i filletes d’Educació Primària

Data : 17/07/2019

Per primer any s’ha portat a terme el programa «Grup de dol per a fillets i filletes d’Educació Primària». Es tracta d’un espai grupal d’acompanyament emocional per a infants que han viscut la pèrdua del seu pare o la seva mare o algú amb un vincle significatiu. Aquesta iniciativa va sorgir durant l’any 2017 com a resultat de les necessitats observades per l’Equip de Menors i Família (EMIF) de l’Ajuntament de Maó en la seva tasca d’acompanyament amb les famílies al llarg del temps.

Aquest programa aporta atenció a infants de tota l’illa i ha estat finançat pel departament de Benestar Social del Consell Insular. Està coordinat per a dues psicòlogues, que al mateix temps estan coordinades amb l’EOEP del centre de referència dels infants.

L’objectiu del grup de dol per a fillets i filletes és atendre i acompanyar les necessitats emocionals, cognitives i comportamentals que presenten els infants davant la vivència de la mort d’una persona estimada. Al mateix temps, s’intenta facilitar les eines adequades als infants per a una gestió emocional adaptativa del procés de dol, així com també facilitar pautes d’orientació i actuació als pares d’aquests infants i adolescents.

Les parts treballades durant aquestes sessions són, entre d’altres, la ràbia i la frustració que desperten la pèrdua, la por a plorar i el rebuig a sentir-se i mostrar-se tristos, la por a la pèrdua del pare o mare supervivent, les emocions i la seva funció quan vivim una pèrdua. Aquesta feina s’ha fet a través d’estratègies d’intervenció consistents en exercicis creatius, d’exercicis de relaxació, abordatge i resolució de conflictes relacionals, de diàlegs per donar significat i integrar experiències personals al voltant de la pèrdua, i de l’ús de contes i materials audiovisuals.

Durant la primera edició d’aquest programa s’han rebut 12 sol·licituds i hi han pogut participar 9 infants, que s’han pogut anar incorporant al llarg del curs escolar. Les diferents sessions del grup es van portar a terme a la Unitat Bàsica de Salut de Es Mercadal i es van realitzar 15 sessions de 90 minuts, de manera quinzenal, entre els mesos de novembre de 2018 i juny del 2019.

Els infants que hi han participat han compartit l’experiència d’haver perdut al pare, la mare o un familiar amb el qual tenien un vincle significatiu, de protecció i identificació. L’edat dels infants era d’entre 7 i 11 anys.


Maó, 17 de juliol del 2019.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Benestar Social
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS