Notícies i actualitat

El Consorci de Residus i Energia crea un cens d'empreses i professionals del sector energètic a Menorca per posar en marxa l'estratègia de descarbonització

Data : 17/06/2019

La iniciativa busca disposar d'un llistat públic per a contractacions d'administració i particulars en matèria de transició energèticaLa posada en marxa de les actuacions previstes en el full de ruta per a la descarbonització de Menorca, més coneguda com a Estratègia Menorca 2030, preveu que es produeixi a l'illa una dinamització de l'economia local vinculada al canvi de model energètic, i un consegüent augment del volum de negoci en els sectors econòmics vinculats a l'energia, especialment en el sector de les energies renovables i l'eficiència energètica. Per aquest motiu, el Consorci de Residus i Energia de Menorca ha considerat oportú posar en marxa la creació d'un cens públic d'empreses i professionals del sector de l'energia a Menorca.

Aquest cens té dos objectius principals. D'una banda, posar aquest cens a disposició de qualsevol particular o empresa interessats a fer millores o contractar treballs en matèria d'estalvi energètic , millora d'instal·lacions o impuls de les renovables. I, d'altra banda, disposar d'un llistat actualitzat d'empreses i professionals radicats a Menorca interessats a participar en possibles licitacions i contractes administratius promoguts pel Consorci o per qualsevol de les seves entitats integrants, Consell Insular i els vuit ajuntaments de Menorca.

L'Estratègia Menorca 2030 i totes les actuacions privades en matèria de transició energètica comptaran així amb un registre públic que publiciti al sector empresarial energètic de l'illa amb capacitats per a realitzar projectes, subministraments, obres i instal·lacions encaminades a dinamitzar el sector empresarial de Menorca entorn al canvi de model energètic, i la reducció de la dependència de l'illa dels combustibles fòssils.

Les empreses i professionals interessats a constar en el cens simplement hauran d’emplenar un formulari disponible ja a la pàgina web de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, organisme també vinculat a la iniciativa, en el qual podran fer constar quin tipus d'activitats desenvolupen en el camp de l'energia.

El llistat abastarà des d'empreses i professionals de l'enginyeria i l'arquitectura, a aquelles que es dediquin a la instal·lació o a la comercialització d'equips i productes relacionats amb les energies renovables i amb l’eficiència energètica. Dins de l'ampli ventall de treballs del sector, el cens facilitarà informació per a contractar, a tall d'exemple, l'elaboració de projectes per a instal·lacions, edificacions o plans de mobilitat sostenible, el muntatge d'instal·lacions de renovables o la compra de panells, bateries, o calderes de biomassa, entre d'altres.

Maó, 17 de juny de 2019.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS