Notícies i actualitat

Conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Menorca i 40 Nord Outdoor SL per al manteniment i conservació del Camí de Cavalls

Data : 21/06/2019

El Camí de Cavalls, durant els últims anys, ha estat el gran protagonista de múltiples activitats esportives, organitzades per empreses privades, que presenten el seu recorregut com a principal atractiu. No obstant, amb el pas del temps el camí es va deteriorant i, com qualsevol altre recurs o qualsevol altra via, necessita una cura i un manteniment periòdic.

En aquest sentit, l’empresa 40 Nord Outdoor SL, organitzadora de les activitats Camí de Cavalls 360º i la cursa Epic Camí de Cavalls 360, sempre ha mostrat la seva sensibilitat i consciència entorn de la responsabilitat i el correcte ús i promoció del Camí de Cavalls. Per açò, des de fa temps han anat recaptant fons, durant les seves activitats esportives, amb la intenció de destinar-les íntegrament a accions de manteniment i conservació del Camí de Cavalls.

Ara, amb el fons recaptat durant el 2017 i el 2018, i amb un import total de 17.000€, han decidit firmar un conveni de col·laboració amb el Consell Insular de Menorca amb aquesta finalitat. Aquesta quantitat de diners correspon a aportacions voluntàries dels participants (9.838€) i l’aportació directa feta per la mateixa empresa (7.162€).

Així, la institució insular destinarà aquests diners a pal·liar i prevenir processos erosius, corregir el traçat de la ruta o bé reparar elements propis del camí. En concret, es faran actuacions al Macar d’Alforinet i entre la Cala del Pilar i Es Alocs, que aniran a càrrec del paredador Joan Carles Bagur.

D’aquesta manera, també es donarà continuïtat a la feina iniciada, gràcies a l’Impost de Turisme Sostenible 2016, pel Consell Insular per a la recuperació i rehabilitació dels trams degradats del Camí de Cavalls. El Consell, llavors, va apostar per a la recuperació dels empedrats existents mitjançant tècniques tradicionals de pedra en sec. Per a l’inici d’aquests treballs es va comptar amb la col·laboració del mestre marger Damià González del Consell de Mallorca.

El conseller de Reserva de Biosfera, Aram Ortega, ha destacat que «accions com aquestes demostren la importància que els sectors públics i privats treballin conjuntament cap a la mateixa direcció. És necessari, per seguir gaudint del Camí de Cavalls, que entre tots seguim treballant en la seva millora i rehabilitació».

Per la seva banda, la consellera de Cooperació Local i Promoció Turística, Maite Salord, ha manifestat que «és necessari que seguim treballant en el manteniment d’un dels principals reclams turístics actuals de Menorca, però sobretot, si volem mantenir el nostre patrimoni històric i cultural en actiu, és necessari que també treballem amb la sensibilització i educació ambiental dels nostres residents i dels nostres visitants».


Finalment, el representant de 40 Nord Outdoor, Joan Febrer, ha manifestat que «com a empresa local que feim ús d'un recurs públic com és el Camí de Cavalls sentim la responsabilitat de fer un ús exemplar d'aquest camí i fer que la nostra activitat no només sigui sostenible, sinó que impliqui una millora directe en l'entorn on es desenvolupa».

Maó, 21 de juny del 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS