Notícies i actualitat

Menorca, nou destí gastronòmic europeu

Data : 31/05/2019

Aquest matí ha tingut lloc la signatura d’acord per tal que Menorca formi part de la família de destins gastronòmics europeus de l’IGCAT. Amb aquesta signatura, Menorca assoleix el compromís de crear un programa anual d’esdeveniments gastronòmics, projectes i iniciatives destinades a promoure la gastronomia i la cultural local, el que de ben segur permetrà crear un teixit gastronòmic sòlid a Menorca.

La signatura del conveni, on hi ha participat la Presidenta del Consell en funcions, Susana Mora, i la Presidenta de l’IGCAT, Diane Dodd, així com altres entitats menorquines, és una demostració clara de l’aposta de l’equip de govern per un turisme de qualitat i diferenciador i que fomenti la diversificació turística a Menorca.

A la vegada, aquest tipus de turisme és respectuós amb el medi ambient i genera un impacte positiu a l’economia local i reforça les nostres arrels i cultura. És a dir, ens ajuda a mantenir la nostra identitat en contra del model de turisme massiu que es basa amb el consum del territori.

A més a més, formar part de les regions de gastronomia d’Europa guiades per l’IGCAT permet per una banda ubicar Menorca en el mapa i, per altra banda, permet que Menorca es pugui enriquir amb noves idees i projectes que ajudin a desenvolupar la nostra illa com a destí gastronòmic. Amb aquest projecte també es busca el foment de la innovació en la indústria gastronòmica.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de PIME, CAEB, ASHOME, la Cooperativa del Camp de Menorca, les Confraries de Pescadors de Maó, Ciutadella i Fornells, Fra Roger, l’Associació de Periodistes i Escriptors gastronòmics de Balears, les Escoles d’adults i l’Escola de Turisme de Menorca.

Maó, 31 de maig del 2019.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS