Notícies i actualitat

Aniversari de la Declaració Starlight: Apaga els llums i encén els estels

Data : 17/04/2019Aquest dissabte 20 d’abril celebrem la Nit mundial en Defensa de la Llum dels Estels que coincideix amb l’aniversari de la Declaració Starlight. Es compleixen dotze anys de la firma d’aquesta declaració durant la Primera Conferència Internacional Starlight que es va celebrar a La Palma el 2007 i que va posar en marxa el moviment Starlight com una iniciativa d’àmbit mundial en Defensa del Cel Nocturn i del dret a la Llum de les Estrelles.

La Fundació Starlight ens ha convidat a commemorar la data amb una apagada de llums simbòlica que serveixi per expressar la necessitat d’adoptar mesures que ajudin a lluitar contra la contaminació lumínica. Així, aquesta nit de dissabte 20 d’abril s’apagaran tots els llums de les dues seus del Consell Insular de Menorca a Maó i Ciutadella.

Menorca Starlight
Des de fa temps Menorca ha assumit el compromís de millorar la qualitat del cel nocturn per tal d’assegurar l’accés a la llum de les estrelles, reduir la contaminació lumínica i, alhora, millorar l’eficiència energètica.

En aquest sentit, el passat mes de gener Menorca va rebre les certificacions de Reserva Starlight i Destí Turístic Starlight. Reconeixements que impliquen un ferm compromís per protegir el cel nocturn, millorant la qualitat de vida de la flora, la fauna i la població de l’illa. A més també suposen una oportunitat per impulsar una nova modalitat de turisme sostenible; el turisme de les estrelles que comporta l’adequació d’activitats i infraestructures relacionades amb aquesta oferta turística.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS