Notícies i actualitat

La nova bombolla immobiliària del lloguer tanca les IV Jornades d'Habitatge

Data : 27/11/2018

El Cercle Artístic de Ciutadella acull, aquest divendres, l'última sessió d'aquest cicle de debat organitzat pel Consell Insular de Menorca


Les IV Jornades d'Habitatge arriben a la seva fi aquest divendres 30 de novembre amb una sessió dedicada a la bombolla del lloguer. La consellera del Departament de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge, Cristina Gómez, obrirà a les 9 del matí, en el Cercle Artístic de Ciutadella, l'última de les quatre jornades que s'han celebrat durant tot el mes de novembre.

En el primer bloc del matí, els investigadors de la Universitat de les Illes Balears, Onofre Rullán i Sònia Vives, presentaran les dades del seu estudi sobre la gentrificació a Menorca, un fenomen que afecta més intensament a Ciutadella que a Maó. Sota el títol "Existeix gentrificació a Menorca? Turistizació, habitatge i desnonaments", l'estudi consisteix en una anàlisi dels desnonaments de llogaters a Menorca i té com a objectiu fer una diagnosi de la situació actual de la gentrificació i com aquesta incideix en l'accés a l'habitatge.

Dins de les accions realitzades pel Consell en el marc del Pla Insular d'Habitatge, el consultor Miquel Roig farà una presentació sobre l'ús de la noves tecnologies en el desenvolupament del lloguer ètic a Menorca.

La sessió del matí es tancarà amb una taula rodona en la qual s'analitzaran les mesures a adoptar per frenar la gentrificació. En el debat participaran representants de col·lectius de llogaters de Palma de Mallorca i Madrid i de la cooperativa de cessió d'ús "Es Porxos" d’Eivissa, que aportaran l'experiència del que s'està fent en altres ciutats per frenar les conseqüències d'aquest fenomen.

Dos documentals sobre la bombolla immobiliària, "Ficció Immobiliària" (Left Hand Rotation, 2013) i "Spanish Dream", (Guillermo Cruz, 2009) posaran, ja a la tarda, el punt i final a les IV Jornades d'Habitatge.


Maó, 27 de novembre del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS