Notícies i actualitat

El Consell Insular comença a treballar amb les primeres línies d’ajuda per als afectats del temporal del passat cap de setmana

Data : 31/10/2018

El Consell Insular ja està treballant en les línies d’ajuda per pal·liar les conseqüències del temporal del passat cap de setmana, fet que va provocar el tall del subministrament elèctric a mitja Menorca i destrosses físiques en diferents punts de l’Illa. Totes les conselleries del Consell Insular, sense excepció, estan treballant en la quantificació dels danys i necessitats sorgides davant aquesta excepcional situació.

Durant aquests dies, el servei de Benestar Social ha donat cobertura a tots els centres assistencials i es va establir un pla conjunt entre el Consell Insular i els ajuntaments amb la col·laboració de la Creu Roja per habilitar espais per a l’atenció de persones amb necessitats referents a l’alimentació, recàrrega elèctrica i higiene. També es va comprovar l’estat de les persones que formen part de la xarxa de teleassistència per assegurar que es trobaven correctament i informar de la situació en què es trobava Menorca. Aquesta cobertura de control segueix activa fins que es confirmi que tots els serveis funcionen correctament.

Per altra banda, el Consell Insular s’ha reunit aquesta tarda amb les patronals de Menorca per fer una primera avaluació dels danys soferts. El Consell ja treballa en coordinació amb el Govern Balear en la definició de línies d’ajuts per tal de donar cobertura als desperfectes ocasionats en explotacions agràries i PIMES. Les ajudes es donaran a conèixer durant els pròxims dies una vegada s’hagi pogut quantificar correctament i es puguin conèixer la magnitud dels danys causats.

Per a l’avaluació dels danys, es distingiran entre els danys provocats per la manca de llum i els danys a conseqüència del cap de fibló. En aquest sentit, pel que fa a les explotacions agràries també es farà un inventari dels danys provocats directament pel cap de fibló.

A més a més, en aquests moments ja està garantit que el Servei de Patrimoni Històric del Consell es farà càrrec d’eliminar els arbres caiguts i aixecar els enderrossalls en aquells jaciments que, o bé per ser de titularitat pública o bé per tenir convenis amb els propietaris, són objecte de manteniment regular per part del Consell. També oferirà mà d’obra per a reparar els danys soferts per aquells béns del patrimoni històric que no estan integrats en el programa de manteniment del Consell. Entre aquests béns hi ha aquells que són objecte d’explotació econòmica privada, i el manteniment dels quals va a càrrec del titular, o bé aquells que, per les seves condicions de conservació o accessibilitat, no es troben oberts al públic de forma regular. Els titulars que necessitin ajuda es poden adreçar al departament de Cultura i Educació a través del telèfon: 971 36 07 93.


Maó, 31 d’octubre del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS