Notícies i actualitat

Projecte de Fibra Òptica a Menorca – Obres de pavimentació a Sant Lluís

Data : 12/06/2018

El Consell Insular de Menorca inicià el passat mes de novembre la fase final del projecte de fibra òptica, consistent en la pavimentació de carrers per on transcorre actualment la xarxa. El pressupost destinat a aquesta fase final és de 1.366.000€ i permet la pavimentació de 94 carrers dels diferents municipis de l’illa, és a dir, 128.635 m2..

En l’actualitat s’ha executat un 70% del projecte de pavimentació esmentat i està previst que a final d’any l’execució sigui del 100% i, per tant, quedi conclòs el projecte.

Inici d’obres
En aquests moments s’estan executant les obres al municipi de Sant Lluis, en el qual s’inverteixen 78.500€ per a aquest projecte, i està previst que quedin concloses en un termini de dues setmanes. Un cop finalitzades les obres, s’hauran fet feines de pavimentació en un total de 6 carrers.

CARRER SANT JACINT
CARRER SANT ESTEVE
CARRER D'ALLEMAND
CARRER DUC DE CRILLON
CARRER L'ANNION

Antecedents
Durant l’any 2015 el Consell va destinar 5,3M€ a la construcció d’una xarxa insular de fibra òptica de 74 km que permet connectar 45 seus públiques en l’àmbit local i insular. Aquest projecte provenia d’un conveni amb la CAIB i estava dotat de 7M€.

Un cop finalitzada la construcció de la xarxa, es va sol·licitar la pròrroga del conveni, que finalitzava el 31 de desembre del 2015, per a l’execució de la següent fase del projecte de Fibra Òptica, consistent en la pavimentació en aglomerat de la rassa executada.

Un cop obtinguda la pròrroga, el Consell es va reunir amb tots els ajuntaments de l’illa per tal d’acordar l’execució dels 1,7M€ restants del conveni. Així, durant el 2016 es feu una feina intensa de coordinació amb els ajuntaments i «s’acordà, a petició seva, que enlloc d’aglomerar tot el recorregut de la rassa amb una amplada de 35 cm, es procedís a la pavimentació integral d’alguns carrers, aquells que els mateixos ajuntaments considerassin prioritaris», exceptuant Maó, que va escollir un percentatge de cada tipus. Al mateix temps, per tal de minimitzar costos i evitar al màxim possible molèsties als ciutadans, també es va acordar la coordinació d’execució d’obres que els municipis tenen previstes amb les obres de pavimentació que du a terme el Consell Insular de Menorca.

Sant Lluís, 12 de juny de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS