Notícies i actualitat

Incrementen els expedients sancionadors a restaurants i comerços que comercialitzen peix de procedència furtiva

Data : 12/05/2018

El Consell Insular de Menorca en col·laboració amb la Guàrdia Civil ha incrementat el nombre d'expedients sancionadors a restaurants i comerços relacionats amb tendència i comercialització de peix de procedència furtiva. Durant l'any 2017 es van tramitar 21 actes d'inspecció relacionats amb la comercialització irregular de peix, alguns dels quals han arribat a sancions de fins a 9600 €.

Recordar que la pesca recreativa és una pràctica cultural estesa a l'illa i que si es compleix la seva regulació, pot ser del tot compatible amb la conservació dels recursos pesquers. No obstant això, l'ànsia i expectatives d’alguns pescadors d’obtenir uns recursos econòmics extres de forma irregular és el que pot dur a la pràctica abusiva i repercutir en tot el sector pesquer. El Consell Insular vol recordar que la responsabilitat del comerç il·legal recau tant amb el qui ven com amb el qui compra.

Les organitzacions professionals pesqueres a través de les confraries de pescadors, així com les entitats associatives que representen als sectors recreatius de pesca (Tots pescam) i de pesca submarina (AMESUB), han reiterat en diverses ocasions al Consell Insular que faci esforços per combatre aquestes pràctiques de comerç il·legal, ja que van en perjudici de tot el sector, tant recreatiu com professional.

Maó 12 de maig del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS