Notícies i actualitat

Aquest cap de setmana 14 i 15 d’abril el recinte firal de Maó comptarà amb 47 productors locals, cuina en directe i tastos

Data : 12/04/2018

La Fira Arrels, la fira de producte local i cuina de Menorca, promoguda pel Consell Insular, arriba aquest cap de setmana amb un programa d’activitats que recull el millor de la cuina i la gastronomia menorquina. Productes locals, cuina en directe, tastos guiats i activitats pels més petits. Arrels es convertirà en un espai on els visitants podran aprendre, tastar i comprar els millors productes de l’illa.

Productors
La fira comptarà amb un total de 47 productors. A més de vendre i presentar els seus productes també oferiran tastos a tots els visitants. Albergínies farcides, hamburgueses ecològiques, crema de formatges, pop amb ceba, musclos al vapor, croquetes de cuixot o sobrassada, coques dolces i saldes, caragols amb cranca, gelats, cerveses, vins… Són alguns dels tastos, tots a partir de productes produïts i elaborats a Menorca, que tindrem el plaer de tastar aquest cap de setmana. També hi haurà un servei de bar on es vendran cafès, infusions, aigua i sucs naturals elaborats amb productes locals.
A més, la fira comptarà amb l’Aula de Tast, un espai on alguns productors presentaran els seus productes en un tast guiat. Dissabte capvespre tindrà lloc un tast maridat de vi formatge i oli de Menorca o una degustació de caragols i safrà, entre d’altres. Diumenge, podrem gaudir d’un tast de productes ecològics o descobrir el secret dels bolets de Menorca.

També s’hi oferiran ponències vàries com per exemple la xerrada a càrrec d’Eva Cardona que presentarà el projecte d’Agroxerxa, el col·loqui “Alimentació sostenible de la Reserva de la Biosfera” dirigit per la directora Insular, Irene Estaún o la presentació dels premis gastronòmics 2017.

A més, a l’Aula de tast, per segon any consecutiu, dissabte també tindrà lloc el II Concurs de Maonesa. Els aficionats ens prepararan la millor salsa maonesa per emportar-se el títol de guanyador.

Cuina amb estrella
Dintre de la fira, també s’hi trobarà l’Aula de Cuina on durant els dos dies els visitants podran gaudir de demostracions de cuina en directe. Per aquest espai hi passaran alguns dels millors xefs de Menorca: Joan PuigPealat (Cafè Marès, Maó), Felip Llufriu (Mon, Ciutadella), Miquel Sánchez (Smoix, Ciutadella) i Victor Lidón (Ca na Pilar, Migjorn). Tots ells actuaran al llarg del matí de dissabte.

A més, també cuinaran xefs convidats d’arreu del país que són reconeguts internacionalment, alguns d’ells amb estrella Michelin. Dissabte serà el torn d’Orlando Ortega (Lilium, Arrecife, Lanzarote), Gonzalo Calzadilla (Isla de Lobos, Playa Blanca, Lanzaorte), d’Albert Mendiola (Marimorena, Sant Boi de Llobregat) i d’Emil Samper (Crudito, Madrid).

Diumenge, l’Aula de Cuina arrencarà amb Begoña Rodrigo (La Salita, València), Andreu Genestra (Andreu Genestra, Capdepera, Mallorca), Adelf Morales (Topik, Barcelona), María José San Román (Monastrell, Alacant). I tancarà amb la cuina de Paco Pérez (Miramar, Llançà), el cap de cartell d’aquesta edició que compta amb 5 estrelles Michelin.

Els més petits
Arrels no oblida als més petits de la casa i ofereix un espai pensat per a ells; l’Aula Infantil. Durant els dos dies tindran lloc diferents tallers organitzats per Sa Xaranga on els nens i nenes també podran gaudir de la cuina i els productes menorquins. Cuinaran canapès a la menorquina, boles de formatge o aprendran a fer pa.

A més, com a novetat, en el marc de la fira Arrels, diumenge també es celebrarà el IV Concurs d’Alternachef, el certament que organitza Injove i que presentarà i dinamitzarà el xef Emili Samper del restaurant Crudito de Madrid, conegut per participar a la segona edició de Masterchef.

Novetats
Com a novetat, aquest any alguns productors oferiran degustacions preparades per cuiners que van assistir a l’Aula de Cuina a l’edició passada: Silvia Anglada (Es Tast de na Silvia, Ciutadella), Victor Bayo o Teresa Montesinos (Passió Mediterrània, Maó).

També, tindrà lloc un concurs de fotografia promogut per IgersMenorca a Instagram. Tots els visitants podran pujar les seves fotos a la xarxa social i els premiats s’emportaran un lot de producte local.

Aquesta edició a més, comptarà amb la presència d’un territori convidat: Lanzarote, l’illa canària compleix juntament amb Menorca, aquest any, el 25è aniversari de la seva Reserva de la Biosfera. Per això, serà una bona ocasió per tastar els seus productes i conèixer la cuina sostenible de Lanzarote de la mà d’alguns dels millors xefs canaris.

Informació pràctica
La fira estarà oberta dissabte de 10 h a 21 h i diumenge de 10 h a 19 h. L’entrada té un cost de 3€ que inclou tres tiquets de tast que es podran intercanviar per degustacions. Per accedir a l’Aula de Tast el cost serà d’1€ i 2€ per inscriure’s a l’Aula Infantil que es podrà fer a la mateixa recepció del recinte.

Programa complert i més informació: www.firaarrels.com


Maó, 12 d’abril del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
www.firaarrels.com
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Perfil del contractant Perfil del contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS