El passat 18 de març va finalitzar la primera fase dels pressuposts participatius del Consell Insular on els ciutadans i ciutadanes van poder participar i fer propostes de projectes per a Menorca. Una vegada fet el recompte final s’ha obtingut un total de 160 projectes presentats.
La Vicepresidenta Segona i consellera de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge, Cristina Gómez, ha valorat positivament la participació ciutadana obtinguda en la primera fase ja que “veiem que quan donem la possibilitat als menorquins i menorquines a participar en la presa de decisions del Consell es mullen i ens donen resposta. Ara s’haurà de veure quines de les propostes encaixen amb els criteris establerts i, tot seguit, entrarem en la fase de votacions”.
El període de validacions dels projectes durarà fins al 30 d’abril. S’espera que en total siguin vàlids un 25% dels projectes presentats. Com bé ha dit Gómez “encara que hi hagi projectes que no seguiran formant part del projecte per no complir amb els criteris establerts, ara ens toca com a equip de govern a escoltar i valorar totes les propostes presentades ja que responen a necessitats de Menorca. Com a responsables de la gestió dels doblers públics es revisaran i llegiran tots els projectes presentats i mirarem i valorarem si existeix la possibilitat de donar sortida en aquests projectes, ja sigui a través dels Pressuposts Participatius o a través d’alguna altra partida sigui a curt o llarg termini”.
L’última fase dels Pressuposts Participatius s’iniciarà l’1 de maig on la ciutadania podrà votar els projectes validats. Els projectes amb més vots es començaran a executar a partir del mes de juny.
Pressuposts Participatius
L’objectiu dels pressuposts participatius és fomentar la participació ciutadana, dinamitzar i potenciar els òrgans de participació actius a l’àmbit insular i dels col·lectius organitzats, treballar per una major transparència i eficiència en la gestió de l’Administració local, millorar la comunicació entre ciutadania i Administració insular establint canals de diàleg i espais de proximitat entre el veïnat, les associacions, el personal tècnic, els representants polítics i les institucions municipals, promoure la dimensió educadora i social de la participació ciutadana, i aprofundir en una visió integradora del territori com a entitat única.
Maó, 10 d’abril del 2018