Notícies i actualitat

Gómez ha assistit a les jornades sobre la Contractació i Consum responsable a les administracions públiques

Data : 16/03/2018

El passat 9 i 10 de març la Vicepresidenta Segona i Consellera de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge, Cristina Gómez, va participar a les jornades sobre Contractació i Consum Responsable a les administracions públiques organitzada per l’ajuntament de Palma.

En concret, Gómez va ser ponent de la taula rodona Contractació Pública com acció política i la van acompanyar Francisco Blanco, Director de Coordinació de Contractació Administrativa de l’ajuntament de Barcelona, i Sergi Campillo, regidor de Govern Interior de l’ajuntament de València.

Durant les seves intervencions, Gómez, va exposar al públic el cas del Consell Insular una vegada que al gener de l’any passat entrés en vigor de les Instruccions per la inclusió de clàusules socials i mediambientals als contractes públics del Consell Insular de Menorca. El primer pas important va ser la constitució, el 7 de juliol, de la Mesa de seguiment de contractació, a on van ser convidats a participar les patronals PIME i CAEB de Menorca, els sindicats UGT i CCOO, la Fundació de Discapacitats de Menorca, i els responsables de contractació de les diferents àrees del Consell Insular.

Durant el primer any de vigència de les clàusules, s'han licitat i firmat 115 contractes que ja han inclòs criteris d'adjudicació i condicions d'execució amb la finalitat estratègica i transversal d'aconseguir una contractació pública socialment responsable i ambientalment sostenible.

De cara a les pròximes passes, el Consell, el pròxim mes d'abril, convocarà de nou la Mesa de seguiment, amb la finalitat d'estudiar l'impacte real d'aquesta iniciativa durant el seu primer any d'aplicació, aprovar la Guia redactada pel professor Santiago Lesmes i explicar la incidència de la nova llei de contractes del sector públic que va entrar en vigor el passat dia 9 en el dia a dia del Consell. També es presentarà la proposta d'ampliar els agents interlocutors.

El seguiment de la contractació pública del Consell tindrà espai propi a la web de transparència i participació ciutadana, concretament a l'apartat d'auditoria ciutadana, que està previst activar-se durant les pròximes setmanes, juntament amb nous espais com el de seguiment de l'execució pressupostària i l'anàlisi del deute públic.

Maó, 16 de març de 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS