Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca desmenteix les crítiques sobre la concessió de la línia d'autobús a Macarella

Data : 13/03/2018

En relació a les crítiques rebudes per part del conseller del grup popular Adolfo Vilafranca, sobre la concessió de la línia d'autobús a Macarella, el Departament de Mobilitat comunica que de cap manera s'ha concedit "a dit". La línia de Macarella l'explotarà l'empresa que actualment ostenta la concessió de la zona de Ciutadella, mentre aquesta concessió sigui vigent.

Per garantir la cohesió territorial, la normativa aplicable estableix que els contractes de gestió de serveis públics de transport regular de viatgers d'ús general s'adjudiquen amb caràcter exclusiu. Per tant, no es pot establir un nou servei quan ho impedeixi la proximitat geogràfica amb altres serveis preexistents.

A Menorca hi han quatre contractes de gestió de servei públic de transport regular de viatgers d'ús general. Torres Allés Autocares, SLU, és titular del contracte de gestió de servei públic IB-07, entre Cala en Blanes i Cala Blanca per Ciutadella, amb prolongació a Cala en Bosc, passant per sa Caleta, Santandria i Cap d'Artrutx, fins el 31.12.2018.

D'acord amb la normativa aplicable (articles 75.3 de la LOTT, 77, 78 i 80 del ROTT), la nova línia Ciutadella-Macarella suposa la inclusió d'un nou trànsit en el contracte vigent. Aquest nou trànsit manca d’entitat pròpia per a constituir una explotació econòmicament independent pel curt quilometratge i per les condicions del servei (calendari limitat a la temporada d’estiu, només estiu 2018), per tant, té un caràcter complementari respecte de la resta de trànsits de la concessió IB-07 per la qual cosa s’ha de prestar el servei en unitat d’explotació amb el servei principal.

Des del Consell Insular no s'entenen les crítiques rebudes en aquest sentit pel conseller del grup popular Adolfo Vilafranca, quan va ser dins l'anterior mandat amb govern del Partit Popular que es van posar en marxa les línies d'Autobús de Son Saura, Cala en Turqueta i La Vall, on l'explotació d'aquestes línies també recau en la mateixa empresa concessionària.


Maó, 13 de març de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS