Notícies i actualitat

Presentació del projecte ONA-Dona, activitat física i esport a l’illa de Menorca

Data : 13/03/2018

El conseller d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Miquel Company, les tècniques d’Esports, Carmen Sunyer i Ester Van Walre, i l’esportista, Júlia Rita, han presentat aquest matí en roda de premsa el projecte d’estudi ONA.

El focus de l’estudi recau en conèixer i identificar les desigualtats entre les dones i els homes en el món de l’esport. Per això s’estudiarà el nombre de dones que ocupen càrrecs de responsabilitats dins el món de la gestió i administració esportiva, nombre de dones que treballen en els mitjans de comunicació esportius, el nombre de dones esportistes en alt rendiment, i el nombre de dones practicants d’activitat física.

Aquest estudi neix arran del manifest per la igualtat i la participació de la dona en l’esport presentat pel Consell Superior d’Esports. L’adscripció que les activitats físiques i l’esport han tingut i tenen al rol social masculí, la peculiaritat de les estructures que sustenten l’esport, així com les diferències en l’ocupació del temps de lleure, l’estructura familiar i laboral, els models educatius, els estereotips socials de gènere, entre altres, influeixen en el desequilibri encara existent i mantenen barreres ocultes que donen lloc a veritables obstacles per a les dones en l’àmbit esportiu. És per això que és fonamental promoure l’equitat en l’esport, tenint en compte les diferències existents entre homes i dones, però sense que aquestes limitin les seves possibilitats.

Com ha explicat el conseller, Miquel Company, des del Consell Insular s’aposta per un futur amb més dones que gaudeixin de l’esport i els beneficis que aquest implica, així com un major nombre de dones vinculades a tots els aspectes de l’activitat física i l’esport, ja sigui ocupant càrrecs de direcció i gestió, en els entrenaments, arbitratge, mitjans de comunicació, formació, investigació i en la pràctica esportiva. Per això, es faran un seguit d'activitats divulgatives i es faran convocatòries d'ajudes econòmiques que augmentin la presència femenina en tots els àmbits de l'esport i de beques directes a les dones esportistes.

Tertúlies obertes – La Veu de les dones

En el marc d’aquest estudi, també es portaran a terme dues tertúlies obertes protagonitzades per dones rellevants en el món de l’activitat física i l’esport a la nostra illa, segons els diferents àmbits estudiats.

El primer encontre tindrà lloc el pròxim 16 de març a la sala de plens del Consell Insular a les 18.00h. Durant aquesta primera trobada es presentaran 10 dones esportistes destacades a la nostra illa on exposaran els seus testimonis i les seves vivències referents a la desigualtat viscuda com a dones en el món de l’esport i/o l’activitat física.

El segon encontre tindrà lloc el 20 d’abril a la sala polivalent des Mercadal a les 18.00h. En aquesta ocasió es comptarà amb la presència de Maria José López, advocada especialista en matèria esportiva donarà a conèixer la situació de desigualtat que viuen les dones pertanyents al sector dels mitjans de comunicació. També comptarà amb la presència d’algunes de les dones responsables de l’administració i gestió esportiva a l’illa de Menorca, així com aquelles que formen part dels mitjans de comunicació esportius, entenent el seu treball com a important mitjà divulgatiu del paper de la dona en el món de l’activitat física i de l’esport.

Maó, 13 de març de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS