Notícies i actualitat

El Consell Insular avança amb l’estratègia alimentària de la Reserva de Biosfera de Menorca

Data : 12/03/2018

Des del Consell Insular es treballa en la contribució de la gestió política de l’administració pública en el canvi de model alimentari de Menorca. En aquest sentit, el Consell Insular de Menorca va aprovar per unanimitat l’adhesió al pacte de política alimentària urbana de Milà als inicis de l’any passat.

Des de llavors, l’equip de govern treballa per millorar l’accessibilitat cap a una alimentació saludable per a tota la població i, al mateix temps, dinamitzar i estructurar el sector agrari i pesquer. Des del Consell es té present que aquest sector, tot i tenir un paper reconegut en la configuració territorial i el manteniment de la biodiversitat, ha de mantenir la seva principal funció que és la producció d’aliments.

Durant els últims anys es treballa des del Consell Insular en la creació d’una visió conjunta i transversal que ajudi a trobar sinergies, detectar buits i donar coherència i eficiències a les diferents accions. En aquest sentit, el Consell Insular va ser ja beneficiari, durant l’any 2017, d’una ajuda de la Fundació Daniel i Nina Carasso dins la convocatòria “iniciatives alimentàries locals”, ajuda mitjançant la qual es va elaborar un diagnòstic i una estratègia de les polítiques públiques d’alimentació.

Aquest treball de diagnosi i estratègia ha permès donar visibilitat de manera conjunta al treball de cada administració, a vegades diluïda dins altres accions o amb efectes col·laterals cap a l’alimentació. Per a la seva elaboració s’ha realitzat un ampli procés de participació que ha permès consensuar l’estratègia alimentària i ser inclosa dins la planificació de cada departament. També s’ha configurat el Consell Social de la Reserva de Biosfera com espai de participació en polítiques alimentàries pel reconeixement que tenen les polítiques alimentàries a la sostenibilitat.

Als inicis d’aquest any, el Consell Insular ha rebut una nova ajuda de la Fundació Nina Carasso, la qual permetrà portar a terme algunes accions específiques de l’estratègia dissenyada en aquesta primera fase. El projecte consistirà en l’estudi del potencial de producció i fluxos alimentaris dels productes fets a Menorca, i un estudi de la demanda de compra pública amb l’objectiu de resoldre els principals condicionats que hi ha actualment per augmentar la compra pública d’aliment local.

Dins el projecte es planteja també la realització d’una guia alimentària per ajudar a famílies en el consum saludable i de proximitat, així com també la reducció del malbaratament alimentari.

Aquesta segona fase del projecte tindrà una durada de dos anys i una aportació econòmica de 50.000€. Es comptarà amb la participació de l’associació Leader Menorca i la col·laboració del Govern Balear i Justícia Alimentària.

Maó, 12 de març del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Estratègia Alimentària
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS