Notícies i actualitat

El Consell presenta els projectes a finançar amb la recaptació de la regularització de places turístiques

Data : 02/02/2018

La Presidenta del Consell Insular i consellera d’Ordenació Territorial i Turística, Susana Mora, la gerent d’ASHOME, Azucena Jiménez, el secretari general de CCOO, Antonio Soria i el secretari general d’UGT, Servando Pereira, han presentat avui els projectes a finançar amb la regularització de places turístiques.

Aquests projectes suposen 19 actuacions amb un fons d’inversió total de 2.243.500€. El fons prové de la regularització de 641 places turístiques i ha comptat amb la participació de 36 establiments. Des del Consell s’ha volgut reconèixer l’esforç econòmic que els establiments d’allotjament han fet en el moment de regularitzar les places turístiques. Per això, es va proposar revertir la inversió que han fet els establiments en els municipis d’on eren aquests establiments i concretament a les zones turístiques on s’han regularitzat aquestes places turístiques.

Així com ha dit la Presidenta del Consell, Susana Mora, «pel Consell Insular és una prioritat fomentar la qualitat de les infraestructures que brinda Menorca com a destí turístic. Creiem que és fonamental la millora d’espais i serveis que afavoreixin la qualitat de l’oferta dels productes turístics i que, per descomptat, també afavoreixin la qualitat dels serveis als residents menorquins».

Els projectes han estat aprovats per la Comissió gestora de la borsa de places turístiques que han avaluat les propostes presentades pels ajuntaments de sis municipis, Maó, Ciutadella, Ferreries, Alaior, Es Mercadal i Es Migjorn. Es Castell i Sant Lluís no han presentat propostes ja en els seus municipis no s’han regularitzat places turístiques. La Comissió gestora està formada per representants del Consell Insular, Ashome, Caixa Colònia, i de representants dels sindicats de CCOO i UGT.

La Presidenta del Consell ha fet una valoració positiva del treball conjunt entre la Comissió i els ajuntaments «que ha permès arribar a un acord unànime per part de totes les parts implicades en el procés de decisió dels projectes. Quan podem arribar a un consens, el resultat és el més òptim perquè acaba responent a les necessitats de tots els implicats».

Un cop aprovades avui les propostes, en un termini de deu dies, es procedirà a signar els convenis amb els ajuntaments els quals tindran un màxim de tres mesos per presentar tota la documentació tècnica dels projectes. Un cop revisada tota aquesta documentació s’elaborarà un informe tècnic i s’avalarà que els projectes compleixen amb els requisits davant la Comissió gestora de la borsa de places turístiques. A partir d’aquest moment, els ajuntaments ja podran licitar els projectes i, una vegada, efectuada la licitació rebran el 75% del total de l’import. Un cop finalitzat el projecte rebran el 25%.

Projectes aprovats

Ajuntament de Ciutadella
Projecte: Ruta «Ciutadella mira a la mar»
Import: 1.263.500€

Dins aquest projecte s’inclouen diferents actuacions que passen per les zones on s’hi han regularitzat places turístiques.

La ruta discorre per espais d’interès turístic que s’uneixen per formar un trajecte de grans valors naturals, culturals i autòctons. Es pot recórrer a peu o en bicicleta ja que inclou el pas pel GR223, trams compartits amb el carril bici i algunes zones adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

La Ruta inclou: Miradors de Cala en Blanes, Camí de sa Farola, petit Far de Ciutadellla, Cala des Frares, Cala en Busquets, Passeig Marítim-Torre de vigia de San Nicolau, Son Oleo, Sa Caleta, Cala Santandria, miradors de Cala Blanca, Far de Cap d’Artrutx, Cala en Bosch i Son Xoriguer.

Actuacions:
1. Redacció del projecte
2. Millora rampa accés a la platja de Cala en Blanes
3. Millora voreres, enllumenat, pavimentació i mobiliari zona Los Delfines/Cala en Blanes
4. Restauració del Castell de Sant Nicolau i posada a punt per ser visitat.
5. Millora de la vorera i enllumenat de Son Oleo
6. Millora zona verda de la platja de Santandria
7. Millora enllumenat passeig marítim, escala i rampa i instal·lació sistema de recirculació aigua platja de Cala Balnca
8. Millora pavimentació i voreres Cala en Bosch
9. Millora zona verda i millores pavimentació i voreres a Son Xoriguer

Ajuntament d’Alaior
Projectes: Millores d’instal·lacions i accessibilitat al trànsit rodat
Import: 59.500€
Actuacions:
1. Instal·lació d’un renta-peus a la zona est de la platja de Son Bou.
2. Millora de l'accessibilitat del trànsit rodat. Zona de vianants del Passeig Marítim de Calan en Porter.

Ajuntament de Ferreries
Projecte: Millores a la zona turística de Cala Galdana
Import: 308.000€

Actuacions:
1. Protecció de despreniments del penya-segat de Cala Galdana
2. Primera fase del canvi de lluminàries del passeig de la platja de Cala Galdana

Ajuntament des Mercadal
Projecte: Millores a la urbanització de Arenal d'en Castell
Import: 332.500€

Actuacions:
1. Projecte d’execució per a la renovació i millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic a la urbanització de Punta Grossa.
2. Projecte d’execució per la millora del carrer Sa Marina de la urbanització de Coves Noves.
3. Projecte Projecte «Rutes saludables Arenal d’en Castell, Coves Noves i Punta Grossa»

Ajuntament des Migjorn:
Projecte: Millores del Passeig Marítim de Sant Tomàs
Import: 252.000€

Actuacions:
1. 1nstal·lació d’un gimnàs a l’aire lliure dins el recorregut del Passeig Marítim
2. Allargament del passeig en els seus dos extrems:
Cap a la platja de Binigaus
Cap el tram que va a Atalis i que comunica el Passeig Marítim amb el Camí de Cavalls millorant el seu estat actual.
3. Desbrossament de la vegetació en tot el recorregut del Passeig Marítim per millorar la visibilitat del paisatge i vistes al mar.

Maó, 2 de febrer de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS