Notícies i actualitat

El Consell Insular destinarà 1.000.000 € als pressuposts participatius

Data : 01/02/2018

El Consell Insular de Menorca, per primera vegada, destina 1.000.000 d’euros als primers pressuposts participatius insulars. Així ho ha explicat avui la Vicepresidenta segona i consellera de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge, Cristina Gómez.

Els pressuposts participatius són una eina que pretén implicar a la ciutadania en la gestió d’una part de la despesa pública. Així, els veïns i veïnes de Menorca podran proposar i decidir quins projectes es beneficiaran d’aquesta partida pressupostària. D’aquesta manera, la ciutadania esdevé corresponsable en la tasca de proposar, debatre i, finalment, decidir sobre la inversió d’una part dels pressuposts insulars. Com ha volgut emfatitzar la consellera, aquesta iniciativa és una aposta de l'equip de govern perquè «creim en la democràcia participativa, creim en el diàleg amb la ciutadania i a part de tenir una fita que és executar els projectes que s'acabin elegint, és igual d'important també escoltar les necessitats i reivindicacions de la ciutadania»

A partir de les propostes realitzades per la ciutadania s’escolliran un total de X propostes presentades. Mitjançant el vot directe de la ciutadana es decidirà quines s’incorporaran com a accions a realitzar en el pressupost insular.

L’objectiu dels pressuposts participatius és fomentar la participació ciutadana, dinamitzar i potenciar els òrgans de participació actius a l’àmbit insular i dels col·lectius organitzats, treballar per una major transparència i eficiència en la gestió de l’Administració local, millorar la comunicació entre ciutadania i Administració insular establint canals de diàleg i espais de proximitat entre el veïnat, les associacions, el personal tècnic, els representants polítics i les institucions municipals, promoure la dimensió educadora i social de la participació ciutadana, i aprofundir en una visió integradora del territori com a entitat única.

La distribució de l’import que es destina a pressuposts participatius es divideix en projectes d’àmbit insular i projectes d’àmbit municipal. Per als projectes d’àmbit insular es destinaran 500.000€ i cada proposta d’àmbit insular no podrà superar 250.000 euros. Els projectes d’àmbit insular tindran una partida de 500.000€ distribuïts segons el criteri establert al PIC.


Ciutadella = 120.000
Ferreries = 35.000
Es Mercadal = 45.000
Es Migjorn = 30.000
Alaior = 55.000
Es Castell = 45.000
Sant Lluís = 50.000
Maó = 120.000
TOTAL = 500.000

Podran participar en l’elaboració i presentació de les propostes totes les persones majors de 16 anys i les entitats sense ànim de lucre a través d’una persona representant. El CIM, com a entitat organitzadora i promotora dels pressuposts participatius, i tenint present que es tracta de la primera edició, presentarà una relació de projectes d’àmbit insular per tal d’impulsar idees de possibles actuacions.

Les propostes presentades han de complir també els següents requisits: ser competència del CIM, donar resposta a una necessitat col·lectiva, ser viables tècnicament i econòmicament, no contradir els plans aprovats i respectar el marc jurídic i legal existent. A dins de les propostes no es poden incloure subvencions a entitats, ni finançament de projectes del CIM ja existents.

La Comissió de Pressuposts Participatius, l’òrgan responsable del procés de pressuposts participatius, realitzarà la validació de les propostes. En una primera fase, una vegada rebudes totes les propostes, es validaran totes les que segueixin els criteris de les bases reguladores. En una segona fase, la Comissió de Pressuposts valorarà la viabilitat tècnica, econòmica i jurídica de les propostes presentades.

Maó, 1 de febrer de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS