Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca comença una nova edició del programa d'excursions per donar a conèixer la Menorca talaiòtica

Data : 29/01/2018

La tercera edició del programa d'excursions «Som talaiòtics?» té com a objectiu continuar amb la difusió de la candidatura entre la població de l'illa, durant la nova etapa de la candidatura.

Les excursions s'organitzen en col·laboració amb el GOB, i en tots els casos impliquen una caminadeta de pocs quilòmetres abans d'arribar al jaciment. Així, els participants no només coneixeran en profunditat el jaciment, sinó també el paisatge en el qual aquest s'insereix, un aspecte important en el nou expedient.

Les places són limitades i cal apuntar-s'hi amb uns dies d'antelació, a www.gobmenorca.com/inscripcio-excursio o al telèfon 971 35 07 62. L'excursió de dia 4 de març és l'única on no és necessària la inscripció prèvia. Algunes excursions disposen de servei d'autobús per tornar al punt de partida, que té un cost de 3 € per persona i s'ha de pagar al mateix moment d'agafar-lo.

El programa d'excursions per al 2018 és el següent:

4 de febrer BINIAIET-SANT VICENÇ D’ALCAIDÚS
Aquest és un poblat poc conegut, però té unes quantes cases del talaiòtic final espectaculars, que van ser excavades per Maria Lluïsa Serra Belabre. Des de la part alta del poblat es pot observar bona part de la banda de llevant de l'illa.
Guiatge: Elena Sintes

4 de març SON CATLAR
Son Catlar és un dels majors poblats talaiòtics de l'illa i conserva una murada defensiva de 800 metres de llarg. Durant aquests darrers anys, un equip d'arqueòlegs de la Universitat d'Alacant treballa per descobrir els secrets d'aquesta murada.
Guiatge: Majo León

1 d’abril SANT AGUSTÍ VELL
Un dels talaiots del poblat, situat entre dos barrancs, conserva bigues de fusta de més de tres mil anys d'antiguitat. L'any passat, un equip d'arqueòlegs menorquins va començar a excavar-hi per obtenir dades sobre la funció dels talaiots.
Guiatge: Ismael Moll

6 de maig TORRALBA D’EN SALORT
Aquest poblat conté la taula més alta de l'illa. Però Torralba d'en Salort va estar ocupat durant molts anys, abans i després de la construcció de la taula: talaiots, sitjots, coves, pedreres, una sala hipòstila, una era, un bouer i una antiga casa de camp en deixen constància.
Guiatge: Cristina Bravo

2 de juny excursió nocturna TALATÍ DE DALT
A part de la taula i el talaiot, a Talatí de Dalt s'hi poden veure unes estructures subterrànies úniques a l'illa, corresponents a la darrera fase de la cultura talaiòtica. Arran de les excavacions arqueològiques en aquesta zona, desenvolupades per Amics del Museu de Menorca, es va descobrir que alguns molons s'empraven per moldre peix sec.
Guiatge: Joaquim Pons

15 de setembre excursió nocturna BINISSAFULLET
Binissafullet conté una de les taules més peculiars de l'illa. Havia caigut, però durant les excavacions arqueològiques que s'hi van dur a terme els anys vuitanta es va poder tornar a aixecar. Aquesta intervenció també va permetre saber que al recinte s'hi celebraven banquets amb vi i carn.
Guiatge: Joana Gual

7 d’octubre TREPUCÓ
Aquest poblat va ser un dels primers jaciments menorquins a ser excavat amb metodologia científica. La responsable va ser l'arqueòloga anglesa Margaret Murray, els anys trenta, que va donar a conèixer la prehistòria de Menorca al món anglosaxó. El poblat conté un dels majors talaiots de l'illa.
Guiatge: Elena Sintes

4 de novembre SO NA CAÇANA-TORRELLISAR
So na Caçana és l'únic poblat de l'illa on es coneixen dos recintes de taula. Alguns investigadors han proposat que aquest lloc seria, per tant, un centre cerimonial on acudirien els habitants dels poblats propers. A la façana d'un dels recintes, per altra banda, s'hi pot observar una figura que s'identifica amb la deessa Tànit.
Guiatge: Luis Zotes

2 de desembre MONTEFÍ-NAVETA DES TUDONS
Montefí té tres talaiots ben conservats i restes d'un altre, a més de nombroses coves artificials. Devia ser un dels grans poblats de la banda de ponent de l'illa. La naveta des Tudons és sens dubte el monument prehistòric més conegut de l'illa, però segur que encara us en podran dir coses que no sabíeu.
Guiatge: Majo León


Maó, 29 de gener de 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS