Notícies i actualitat

El Consell Insular insta al Govern Central a establir un tracte igualitari a totes les persones usuàries dels viatges de l’IMSERSO

Data : 22/01/2018

L’equip de govern presentarà al ple del pròxim dilluns una proposta d’acord que defensarà la consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, per instar al Govern Central a prendre les mesures necessàries per eliminar els greuges comparatius entre els usuaris i usuàries del programa de vacances socials de l’IMSERSO generats pel factor d’insularitat.

En aquest sentit, Cabrisas proposa instar al Govern de l’Estat Espanyol a eliminar els greuges comparatius entre els residents de les diferents illes a través de la inclusió d’una partida de compensació dels costos de la insularitat del REIB amb una partida específica per a usuaris dels programes de turisme social de l’IMSERSO. També se sol·licita a millorar l’oferta de viatges d’aquest programa a les Balears.

La consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, defensa que «són moltes les persones jubilades que gaudeixen d’aquest programa IMSERSO i que ara es veuen afectades per aquest sobrecost al preu del viatge. A més a més, durant els últims anys l’oferta a destinacions turístiques que surten des de Menorca, Eivissa i Formentera s’ha reduït considerablement. Aquest fet dificulta encara més poder gaudir d’aquest programa ja que obliga a desplaçar-se fins a Mallorca per tal de tenir accés a més destinacions».

Antecedents
Des del govern de l'estat se subvencionava amb un preu fix el desplaçament des de les illes de Menorca, Eivissa i Formentera a Mallorca per a iniciar els viatges. Aquest finançament ha desaparegut amb l'entrada en vigor del 75% de descompte de resident. Això suposa que el Ministeri fa un ús de l'augment de la bonificació de transport per treure altres finançaments complementaris específics que no estan relacionats i, a més a més, en cap moment s’hi tenen en compte els altres costos afegits generats per la doble insularitat.

Sota l’argument d'augment de bonificació en transports entre illes que, ha estat una fita guanyada a nivell general per tots els ciutadans i ciutadanes de les illes, les persones perjudicades són les usuàries del programa IMSERSO pel fet que han de patir una discriminació per viure amb doble o triple insularitat.

Maó, 21 de gener de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS