Notícies i actualitat

Balanç del conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Menorca i Creu Roja per al programa d’ajuda alimentària

Data : 15/12/2017

El desembre del 2016, el Consell Insular de Menorca va firmar un conveni de col·laboració amb Creu Roja i Càritas per a complementar el Programa d’ajuda alimentària dels fons FEAD, per tal que, a més dels productes que ja contempla de naturalesa no perible, inclogui productes frescos i aliments (ous, fruits, carn, peix i verdura) per pal·liar possibles intoleràncies alimentàries -com ara aliments sense lactosa i/o sense gluten- a disposició de les persones més desfavorides.

El Consell Insular va fer una primera aportació al desembre del 2016 de 25.000€, al desembre del 2017 es farà una altra aportació de 20.000€ per cada entitat (Càritas i Creu Roja), i dins el 2018 està previst que puguin tornar a rebre 20.000 € cada una d’elles.

El sistema d’ajuda alimentària implementat consta de dues línies, ambdues enfocades a complementar l’alimentació de les persones més desfavorides mitjançant producte fresc. La primera línia consisteix en la donació directa de producte fresc a les persones sol·licitants a través de la pròpia entitat. La segona línia consisteix en el repartiment de tiquets als sol·licitants els quals poden bescanviar directament als comerços. Aquesta última opció ha estat molt ben valorada pel comerç local i de proximitat, ja que ajuda a dinamitzar els petits comerços de l’illa.

Fins a 31 de juliol del 2017, entre Creu Roja i Càritas, s’ha arribat a través d’aquestes ajudes a 823 famílies a Menorca, el que suposa 2.182 persones aproximadament. El perfil majoritari de persones que sol·liciten aquesta ajuda és una dona, espanyola, entre 25-49 anys.

Maó, 15 de desembre de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS