Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca inicia una nova línia d’ajuda per a persones majors o amb discapacitat

Data : 06/12/2017El Consell Insular de Menorca ha signat amb cada un dels diferents consistoris locals de l’illa un conveni a través del qual el Consell aporta una partida pressupostària total de 100.000€ per a la concessió d’ajuts econòmics adreçats a persones majors de 65 anys i persones en situació de discapacitat reconeguda per tal de millorar la seva qualitat de vida. D’aquesta manera, el Consell aposta una vegada més per les polítiques d’atenció a les persones majors i a les persones en situació de vulnerabilitat social creant per primera vegada una línia d'ajuts específics per ambdós col·lectius.

Aquestes ajudes estan contemplades a dins del pressupost general del Consell per a l’any 2017 a través de dues partides diferents adreçades a aquests dos col·lectius. La distribució pressupostària a través dels diferents consistoris locals segueix els següents criteris:

Per al fons destinat a cobrir els ajuts per a persones majors s’ha considerat la distribució per municipis de la població de 65 o més anys d'acord amb les darreres dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística, arran de la revisió del padró d'1 de gener 2016.

Per al fons destinat a cobrir els ajuts per a persones amb discapacitat s’ha considerat el nombre de persones amb grau de discapacitat reconegut a cada municipi, segons les darreres dades facilitades per la Direcció General de Dependència, Centre Base, corresponents a l'any 2015.

Les línies d’ajuda es divideixen en dues tipologies diferents: ajudes tècniques i ajudes pels tractaments professionals sociosanitaris.

Les ajudes tècniques es refereixen a instruments, utensilis, dispositius i equips que faciliten la relació i l’autonomia, com per exemple pròtesis (audiòfons, pròtesis dental...), ortesis (ulleres, plantilles, faixes lumbars...) o altres relacionats amb la mobilitat i comunicació (cadira de dutxa, matalàs antiescares, caminador...).

Els tractaments professionals sociosanitaris fan referència als tractaments rehabilitadors, dirigits a aconseguir la recuperació física, psíquica i sensorial de les persones amb alguna discapacitat o persones majors afectades per processos crònics incapacitadors o amb deteriorament funcional o cognitiu. Inclouen intervencions professionals de psicomotricitat, logopèdia, tractament psicopedagògic, tractament psicoterapèutic i altres tractaments similars que corresponguin a la mateixa finalitat.

Per a ser beneficiari d'aquestes ajudes, els interessats s’han de dirigir als serveis socials municipals i has d’estar empadronat/da en el municipi on se sol·licita l’ajut, ser major de 65 anys, o bé tenir un grau de discapacitat reconegut de 33% o més, acreditar la prescripció mèdica que justifiqui la necessitat del concepte sol·licitat, no tenir dret o accés a un altre tipus d’ajuda o servei pel mateix concepte i que doni cobertura a la necessitat, no disposar d’ingressos per atendre la situació de necessitat, sempre d’acord amb el barem concretat en l’annex del present conveni, i no estar inclòs dins les limitacions recollides en el conveni i que es pot consultar al web www.cime.es.

Maó, 6 de desembre de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS