Notícies i actualitat

El Consorci per a la Protecció de la Legalitat Urbanística en Sòl Rústic de Menorca inicia la imposició de multes coercitives

Data : 28/09/2017

El Consorci per a la Protecció de la Legalitat Urbanística en Sòl Rústic de Menorca ha iniciat el procés d’imposició de multes coercitives prèvies a la demolició subsidiària. Aquesta actuació s’engloba dins el marc del Pla d’actuació per a l’efectivitat de la disciplina urbanística en sòl rústic que s’ha començat a implementar durant aquesta legislatura, i té com a objectiu que el propietari d’una construcció il·legal executi per compte propi l’ordre de demolició.

Fins ara s'ha notificat resolució en referència a 10 expedients de demolició que alberguen sancions d'entre 600 i 8.500 euros corresponents al 10 % del valor de les obres que hagin de ser objecte de demolició. Aquestes multes es poden imposar mensualment fins a un màxim de 12 vegades o fins que s’executi la demolició. A més, les multes són independents de la sanció imposada per la infracció comesa; és a dir, a la suma del pagament de les multes coercitives s'ha de sumar la multa per la infracció comesa. Al mateix temps, si no es restitueix la legalitat, el Consorci en podrà dur a terme l’execució subsidiària a costa del propietari.

Des del servei d’Ordenació Territorial i el Consorci, liderats per l’actual Presidenta Susana Mora, es dóna continuïtat amb aquest procediment a la voluntat política manifestada des de l'inici del mandat de fer de la disciplina urbanística una eina efectiva que ens ajudi a assolir un objectiu comú de tots els menorquins i menorquines com és defensar el nostre territori, a la vegada que preservar la legalitat.

En aquest sentit, cal recordar que des del Consorci ja s'han portat a terme diverses actuacions amb l'objectiu de millorar l'efectivitat i la informació sobre el treball d'aquesta entitat des de l'inici de legislatura. El primer pas va ser estendre el seu àmbit d'actuació a tots els municipis menorquins, amb l'adhesió de Ciutadella. Més endavant es va millorar la dotació de personal fins assolir un total de tres tècnics d'inspecció, dos juristes i un administratiu.

A principis d'aquest any, la Junta de Govern del Consorci va aprovar la Planificació de la tramitació dels expedients d'infracció urbanística i el Pla d'inspecció de 2017 amb l'objectiu de prioritzar i agilitzar els expedients que es trobaven en tràmit. També s’ha creat la pàgina web del Consorci, en la qual es pot accedir a informació detallada sobre l'organització i les actuacions de l'entitat, a les notificacions i els edictes que es van publicant, al seu pressupost, a informació sobre les reunions de la Junta de Govern, als plans d'actuació, etc. Una clara constatació de la voluntat de transparència de l'equip de govern actual.

Totes aquestes passes que s'han anat produint per millorar l'eficàcia del Consorci, enguany s'han traduït en l'aprovació, fins al moment, de més de 150 decrets. A més, al llarg d’aquest any s'han emès informes sobre més de 130 expedients i s'han aixecat més de 100 actes d'inspecció.

Maó, 27 de setembre de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS