Notícies i actualitat

Un capvespre gastronòmic al Llatzaret

Data : 29/08/2017

El divendres 1 de setembre, el Consell i l’associació Fra Roger han organitzat una jornada sobre gastronomia menorquina en els segles XVIII i XIX, època en què va estar operativa la instal·lació sanitària del port de Maó. La jornada inclourà un homenatge al desaparegut Josep M. Vidal.

La gastronomia serà un altre dels fils conductors de la Setmana del Llatzeret. Per introduir amb garanties aquesta manifestació cultural al programa del bicentenari del Llatzeret, el Consell Insular de Menorca ha comptat amb la col·laboració de Fra Roger, associació sense ànim de lucre dedicada a l’estudi, la difusió i la promoció de la gastronomia de Menorca.

Programa
Les activitats programades són les següents:

Divendres 1/09, a les 20 hores
Conferència de Jaume Mascaró, membre de l’Institut Menorquí d’Estudis i de Fra Roger, sobre “La cuina del segle XIX a Menorca, de l’Art de la Cuina a De Re Cibaria, i un homenatge a Josep M. Vidal”. En aquesta intervenció, Mascaró abordarà els trets principals de la cuina menorquina durant l’època en què es va construir i va funcionar el Llatzeret. Al mateix temps, explicarà la relació de Vidal, ànima de l’IME, amb el Llatzeret i la seva història.

Divendres 1/09, a les 20.45 hores
Demostració gastronòmica i tast d’albergínies a càrrec del gastrònom Bep Al·lès i del cuiner Víctor Bayo. El primer parlarà sobre les receptes d’albergínies plenes als receptaris menorquins dels segles XVIII i XIX, mentre que el segon cuinarà albergínies de diferents maneres, d’acord amb les receptes publicades als llibres Art de la Cuina de Fra Roger, De Re Cibaria de Pere Ballester i d’altres posteriors com els de Josep i Damià Borràs i el de Bep Al·lès. Evidentment, els assistents podran degustar els plats cuinats.

La participació de Fra Roger no es limita només a l’organització d’aquestes activitats. L’associació cultural també es farà càrrec del servei de restauració que s’oferirà tots els capvespres de dijous a diumenge.

Preu i venda d’entrades
El preu per assistir al capvespre gastronòmic de dia 1 de setembre és de 8 euros, i inclou transport en barca i assistència a les activitats organitzades en col·laboració amb Fra Roger. A més, la tarifa inclou, sempre que s’hagi reservat, la visita guiada a les instal·lacions i l’assistència a la projecció comentada de fotos antigues i actuals del Llatzeret a càrrec del Grup de Fotos Antigues de Menorca de Facebook.

Hi ha dos canals de venda d’entrades: presencial, a través de les oficines de Viatges Magon a Maó (Av. Josep Anselm Clavé, 28), Ciutadella (Av. Capità Negrete, 48) i es Castell (Victori, 39), i online, a través de la pàgina www.nanventura.es.


Maó, 29 d’agost de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
www.nanventura.es
 
 
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Perfil del contractant Perfil del contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS