Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca i Càritas Diocesana de Menorca renoven el conveni de col·laboració en el Programa de la Renda Mínima d’Inserció

Data : 17/08/2017

La consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, i Joan Mir Llorens, director de Càritas Diocesana de Menorca, han firmat aquest matí el conveni de col·laboració en el Programa de la Renda Mínima d’Inserció (RMI). El Consell Insular aportarà un import màxim de 65.000 € a Càritas per la seva col·laboració en la gestió d’aquest programa.

Càritas Diocesana de Menorca, des de fa anys, actua com a entitat col·laboradora del Consell Insular de Menorca en la gestió de l’RMI, mitjançant la seva participació en la Comissió Tècnica d’Avaluació i Seguiment, el pagament de les prestacions econòmiques d’aquest programa als beneficiaris i el desenvolupament d’accions formatives i d’inserció adreçades als beneficiaris de l’RMI per tal que aquests puguin assolir habilitats bàsiques prèvies que els facilitin la seva inserció social i laborals.

Entre les actuacions incloses en el pla d’inserció social i laboral s’hi inclouran:

- Tallers prelaborals de Mestral: taller de roba, taller de botiga, taller de fusteria, taller de magatzem, taller d'arbres d’Algendar. Per a aquests tallers s'ofereixen un total de 30 places entre Maó i Ciutadella.

- Participació en tallers i cursos de formació i accions d’ocupació: taller de cuina, taller de cuidadors d’ajuda a domicili i curs de cambrera de pisos.

- Col·laboracions en diferents tasques pròpies de les botigues solidàries de Mà a Mà. S’ofereixen 8 places (4 a Maó i 4 a Ciutadella).

- Programa Tractament Integral de Residus Voluminosos (TIV): tallers de separació i classificació de residus voluminosos, classificació i manipulació de residus perillosos i d’aparells elèctric i electrònics, manipulació i emmagatzematge de subproductes, reparació d’electrodomèstics i formació en riscs laborals i habilitats bàsiques en la gestió de residus.

- Tallers bàsics d’inclusió social: tallers d’alfabetització de castellà, tallers de català bàsic, tallers d’anglès bàsic, tallers de manualitats, tallers de costura, tallers d’habilitats domèstiques.

- A l’edifici Calàbria, de Maó, s'oferirà una plaça d'RMI per al manteniment de l’hort de Càritas, amb tasques bàsiques de neteja d’herbes, sembra, recollida...

- Als centres oberts de Maó i Ciutadella s’oferirà una plaça a cada centre, de col·laboració en les activitats portades a terme (per a persones amb perfil adequat, habilitats personals i coneixements com a monitor de temps lliure, integració social...).

- Altres activitats de suport puntual, en el cas que hi hagi un tècnic de referència i d’acord amb la valoració prèvia de la treballadora social com: suport administratiu a l’oficina Calàbria, suports als pisos socials de Ciutadella i servei de recollida d’aliments.


El Programa de la Renda Mínima de les Illes Balears

L’RMI és un instrument propi dels serveis socials per aconseguir la integració de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat o immergides en processos d’exclusió social. S’articula en prestacions econòmiques per cobrir les despeses bàsiques per a la supervivència, i en prestacions tècniques, mitjançant plans i programes d’inserció i reinserció social i laboral de les persones destinatàries de la prestació econòmica. Els programes d’inserció preveuen actuacions de formació, ocupacionals i laborals.


Maó, 18 d’agost del 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS