Notícies i actualitat

Més de 1.000 bars i restaurants de les Balears participen en el pla integral per incrementar la taxa de reciclatge de vidre a l'estiu  

Data : 21/06/2017

Més de 1.000 bars i restaurants participen en la campanya ‘Pren nota, recicla vidre’ d’Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de residus d'envasos de vidre a Espanya. La iniciativa té l'objectiu d'incrementar el reciclatge de vidre durant els mesos estivals. Concretament a Menorca, seran 200 establiments els que participaran activament en la campanya.
 
La campanya 2017 preveu aconseguir l'adhesió de 300 establiments més que l'any anterior. Ecovidrio realitzarà 4.000 visites d'informació i sensibilització als professionals del sector, lliurarà 700 galledes especials per facilitar la tasca de reciclatge i vinilarà 180 contenidors, adaptats a les necessitats del sector, amb motius estiuencs. A més, l'entitat reforçarà la freqüència de recollida d'envasos de vidre. La col·laboració de bars i restaurants és fonamental per incrementar la taxa de reciclat de vidre, ja que generen gairebé el 50% dels residus d'envasos de vidre que es posen al mercat.
 
La presentació del Pla Estiu 2017 a Balears ha comptat amb la presència de Vicenç Vidal, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern dels Illes Balears; Javier Ares, conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell, i Roberto Fuentes, gerent de Ecovidrio a Balears.

Per a Vicenç Vidal: “En una comunitat turística com la nostra, l'exemple és clau per reduir l'impacte de l'activitat en l'entorn. En aquest sentit, el reciclatge de vidre és un dels pilars per demostrar la responsabilitat i el compromís del sector. Per tercer any consecutiu, la iniciativa ha augmentat el nombre d'establiments, per la qual cosa hem de felicitar a Ecovidrio, al sector i als ciutadans”.

En paraules de Javier Ares: “Les menorquines i menorquins estan molt sensibilitzats amb la conservació de l'entorn que ens envolta i prova d'això són les 2.910 tones de vidre que l'any passat es van separar per al seu reciclatge a la illa, aconseguint el seu màxim històric en els vint anys d'implantació d'aquest servei. Aquests magnífics resultats no serien possible sense la participació dels establiments i de la ciutadania”.

Segons Roberto Fuentes, gerent d’Ecovidrio: “Balears demostra any rere any el seu compromís amb el reciclatge de vidre, així s'ha convertit en un referent del turisme respectuós amb el medi ambient. Aquest estiu, gràcies a la col·laboració de ciutadans i professionals del sector, serem capaços d'augmentar la taxa de reciclatge i enfortir el compromís de la societat balear amb la sostenibilitat”.

Maó, 21 de juny de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS