Aprovació inicial PTI

    
 

Avantprojecte de Pressupost General 2021

    
 

Covid-19

    
 

Cita prèvia

    
 
 
Notícies i actualitat Més notícies
 
 
18/01/2021
Publicada l’Estratègia Menorca 2030, el full de ruta per descarbonitzar el sistema energètic de l’illa

El document de l’Estratègia Menorca 2030, aprovada pel ple del Consell Insular el mes d’abril de 2019, s’ha maquetat en un llibre que ja es pot consultar online a través de la pàgina web de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera. La primera edició del llibre ha estat publicada en castellà i pròximament també serà publicat en català i en anglès.

15/01/2021
El Consell Insular fa una crida a les entitats per enviar propostes per al Premi Maria Lluïsa Serra – Taula d’Or

L’any 2001 el Consell Insular de Menorca va instituir el Premi Maria Lluïsa Serra – Taula d’Or com a distinció per a les persones o entitats que hagin destacat en la defensa i l’enriquiment del patrimoni històric i artístic de Menorca. 

15/01/2021
Exposició «Retrats d'un poble. El passeig de la Mare de Déu del Toro pel camp i els pobles de Menorca els anys 1953 i 1954», a l’Espai d’Art Xec Coll de Ciutadella

Hi ha fets que es recorden i marquen moments de la vida, que es fotografien i que, passat el temps, ens donen molta informació de com eren i que feien les persones d'aquell moment. El passeig que va fer la imatge de la Verge del Toro pels camps i pobles de Menorca entre 1953 i 1954, amb motiu de l'any marià, va ser un d'aquests fets que van moure a molts menorquins i menorquines i que es va fotografiar molt. Aquestes imatges ens mostren, no només les persones i els indrets, sinó també la societat menorquina de l'època.

15/01/2021
El Consell de Menorca participa en la Guía para la Localización de la Agenda 2030 publicada pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 amb col·laboració de la FEMP

La Guía para la Localización de la Agenda 2030, presentada aquest dijous 14 de gener a la Junta de Batles de Menorca, és el resultat d’un procés de feina coordinat per la Secretaria d’Estat de l’Agenda 2030 en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i províncies (FEMP) i amb la contribució de la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, entre d’altres. El Director General de Polítiques Palanca Agenda 2030 de la Secretaria d'Estat, Gabriel Castañares Hernández, ha animat als batles de l’illa a fer servir la guia i ha agraït la col·laboració del Consell Insular de Menorca.

     
15/01/2021
Noves mesures sanitàries en matèria d’Esports

A partir del dissabte 16 de gener, Menorca estarà en nivell 4 d’alerta sanitària. En matèria esportiva implicarà alguns canvis respecte al nivell 3, principalment els següents:

15/01/2021
Projectes seleccionats en la convocatòria de "Mitigació de l'impacte de la pandèmia Covid-19 en reserves de biosfera insulars i costaneres"

Per tal de fomentar les reserves insulars i costaneres com a llocs en què s'apliquen solucions innovadores en resposta a la pandèmia, la Xarxa Mundial de Reserves de Biosfera Illes i Costaneres (WNICBR) va llançar una convocatòria de projectes destinats a mitigar l'impacte de la pandèmia Covid-19 en aquests territoris. Es poden atorgar fins a quatre projectes amb un import màxim de 15.000 dòlars cadascun, per a ser executats abans del final de 2021.

14/01/2021
La reobertura del Teatre des Born, protagonista del nou número de la revista “Àmbit”

El nou número de la revista “Àmbit” dedica un extens reportatge a la reobertura del Teatre des Born de Ciutadella amb els reptes que implica que l’illa torni a comptar amb aquest espai cultural. D’aquesta manera, la capçalera digital del Departament de Cultura, dedica també la secció Al Descobert a desgranar la història i les dades més característiques d’un teatre que es torna a convertir en el nou pol cultural de Ciutadella.

14/01/2021
La mostra “El Sant Antoni: 17 anys del Premi de Pintura de Menorca, 1991-2007” es podrà veure a la sala El Roser de Ciutadella a partir d’aquest dissabte

A partir d’aquest dissabte, dia 16 de gener, es podrà veure a la sala El Roser de Ciutadella, l’exposició “El Sant Antoni: 17 anys del Premi de Pintura de Menorca, 1991-2007”. Aquesta és una mostra de reconeixement a aquest important premi de pintura que va organitzar cada any Sa Nostra, i que constitueix un memorial de l’obra pictòrica d’un bon nombre d’artistes de Menorca durant els darrers anys del segle XX i principis del XXI.

     
14/01/2021
Moisès Coll Marquès guanya per cinquena vegada el XVIII Premi Josep Vivó de glosa escrita

Dintre dels actes institucionals del Consell Insular de Menorca amb motiu de la Diada del Poble de Menorca s’havia programat per demà divendres 15 de gener, el ja tradicional Glosat de la Diada que enguany havia de tenir lloc as Migjorn Gran i en el marc del qual cada any es dona a conèixer el nom del guanyador o la guanyadora del Premi Josep Vivó de glosa escrita.

14/01/2021
Inici de les obres de la cel·la 2 de l’ampliació de l’abocador de Milà II

Dia 12 de gener de 2021 s’ha duit a terme l’acta de comprovació de replanteig de les obres del projecte constructiu de la cel·la 2, amb la qual cosa aquestes poden iniciar-se formalment. L’actuació forma part de les previsions incloses al pla director sectorial de prevenció i gestió dels residus no perillosos de Menorca, aprovat definitivament el juny de 2020.

13/01/2021
Menorca pujarà al nivell 4 d'alerta per COVID-19 i tendrà toc de queda a les 22.00 hores davant l'increment de contagis

Menorca pujarà al nivell 4 d’alerta per COVID-19 i tendrà toc de queda a les 22.00 hores a partir de dissabte, tal com ha informat avui la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, després de la reunió que ha mantingut amb la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i els batles dels municipis de l’illa per tal d’avaluar la situació de la COVID-19 i analitzar la conveniència d’aplicar noves mesures en aquesta illa, actualment en el nivell 3 d’alerta, atès l’empitjorament greu dels indicadors epidemiològics.

12/01/2021
Suspensió dels actes de la Diada de Menorca

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, s’ha reunit aquesta tarda amb tots els alcaldes i alcaldesses de Menorca per tractar la situació sanitària de Menorca i la idoneïtat de cancel·lar tots els actes de la festivitat de Sant Antoni. Donada la situació actual de la pandèmia a Menorca, marcada per la seva evolució negativa, s’ha considerat, de manera unànime, la necessitat de cancel·lar tots els actes del programa de la Diada de Menorca.

     
12/01/2021
El Consorci de Residus i Energia de Menorca finalitza les obres de millora de l’enllumenat públic de diverses urbanitzacions

Durant l’any 2020 s’han renovat les instal·lacions d’enllumenat públic de les urbanitzacions de Punta Prima i s’Algar a Sant Lluís; la de Son Vilar as Castell, les de Son Parc i Coves Noves as Mercadal i la de Sant Tomàs as Migjorn Gran. L’objectiu d’aquestes actuacions és millorar l’eficiència energètica i disminuir la contaminació lumínica per complir amb el reglament de protecció del medi nocturn de Menorca.

12/01/2021
Quarta edició dels STEM Talks Menorca

Per quart any consecutiu, STEM talks Menorca torna en una nova edició per apropar la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques a tota persona interessada de manera divulgativa i comprensible per tothom que vulgui conèixer més sobretot el que envolta el món STEM. Aquestes jornades són organitzades pel Google Developer Group Menorca amb la col·laboració del Consell Insular i la Fundació Bit.

11/01/2021
81.300 € destinats a ajuts per a la pràctica esportiva en la infància i joventut (de 3 a 30 anys)

El passat dia 28 de desembre es va aprovar la convocatòria d'ajuts per a la pràctica esportiva en la infància i joventut (de 3 a 30 anys) per la temporada 2020-2021. Aquesta convocatòria està habitualment dotada amb 40.000 € i té com a objectiu ajudar a famílies i clubs a fer front part de l'import de les quotes per a la pràctica de l’esport en centres esportius.

24/12/2020
La Fundació aprova el pressupost 2021 amb un augment de 800.000 €

El Patronat de la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca ha aprovat el seu pressupost pel 2021 amb un augment de 800.000 euros. Aquesta partida, aportació directa del Consell Insular de Menorca, respon a la situació extraordinària actual i a l’aplicació del conveni de la Xarxa de Salut Mental. El total de les partides, suma 7.199.304,04 euros, dels quals 5.273.210,12 .- € responen als serveis assistencials (places concertades) i 1.926.093,93 .- € als Centres Especials d’Ocupació (Eco Verd, Lligall Art Gràfic, Social Càtering i Eco Plagues).

     
11/01/2021
Informe de generació d’energia elèctrica durant l’any 2020 del parc eòlic de Milà

El Consorci de Residus i Energia de Menorca gestiona el parc eòlic de Milà, instal·lació que es va posar en servei l’any 2004 i que compta amb 4 aerogeneradors de 800 kW de potència unitària.

11/01/2021
Adequació marquesines del servei regular de passatgers al municipi de Ferreries

El Consell Insular continua amb el procés d’adequació de les parades i marquesines que conformen la xarxa del servei regular de passatgers per carretera.

04/01/2021
Els doctors Ildefonso Hernández i Maties Torrent, conferenciants de l’acte institucional de la Diada del Poble de Menorca, que tindrà lloc el 17 de gener al Teatre des Born de Ciutadella

El Consell Insular ha presentat un any més el programa d’activitats de la Diada del Poble de Menorca. Per mor de les mesures de seguretat arran de la Covid-19, enguany la presentació ha tingut lloc a la Sala de Premsa de la institució insular, amb la qual cosa no s’ha pogut celebrar el tradicional berenar amb els mitjans de comunicació.

29/12/2020
Matisació sobre la situació de la Covid-19 a Menorca

En els últims dies, les Illes Balears han estat notícia en els informatius de diferents mitjans de comunicació com un dels territoris espanyols més afectats per la Covid-19, però les generalitzacions sempre poden induir a malentesos.

     
 
Serveis destacats
            
Tauler d'anuncismés anuncis
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ