Inici El Consell Departaments

Notícies i actualitat

 
28/10/2020
ReVIU, la nova plataforma per a la reutilització d’objectes a Menorca

L’aplicació web ReVIU permetrà la prevenció de la generació de residus mitjançant la reutilització d’objectes que podran intercanviar els usuaris de les deixalleries de Menorca

27/10/2020
Seixanta-nou persones sol·licitants d'asil reben ajudes per habitatge del Fons Menorquí de Cooperació

Les ajudes atorgades han estat majoritàriament a persones provinents de Colòmbia (64%) i Veneçuela (26%), mentre que només el 10% restant procedeix d’altres nacionalitats. En tots els casos es tracta de persones que han demanat protecció internacional a Menorca i que, per diferents raons, requerien d’un suport inicial per començar una nova vida a l’illa

27/10/2020
Es presenta l'informe anual 2019 de l'Estratègia de Conservació de la Biodiversitat a la Reserva de Biosfera Menorca

Aprovada l'any 2015, l'Estratègia de Conservació de la Biodiversitat de la Reserva de Biosfera de Menorca, constitueix el document en el qual es marquen les actuacions previstes per a complir amb els objectius establerts en el programa Internacional “MaB: Man and Biosphere”, creat per la UNESCO l'any 1971.

26/10/2020
Els jocs esportius en edat escolar s'estrenen amb el karate

Dissabte passat va tenir lloc al poliesportiu de Maó la primera competició que s’inclou dins els Jocs Esportiu en Edat Escolar.

26/10/2020
El Consell Insular consolida el conveni amb la Federació d'Associacions de Persones Majors

La consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, i el president de la Federació d’Associacions de Persones Majors de Menorca, Pere Pons, van signar la setmana passada la renovació del conveni per a la realització de programes i activitats adreçades al sector de població de la gent gran per l’any 2020, amb un import total de 120.000 €.

23/10/2020
S'inaugura l'exposició: Art en la fragilitat

El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca està donant resposta a la crisi ocasionada per la pandèmia de la Covid-19 amb tota una sèrie d'accions que s'emmarquen en el programa Rescat Cultural Menorca. Dins aquest programa les arts visuals hi juguen un paper destacat perquè la seva fortalesa proveeix a la població de benestar, gaudi i consol, com bé es va demostrar durant el confinament. L'exposició "Art en la fragilitat" té un doble objectiu: donar suport econòmic als artistes en aquests moments de crisi per ajudar a evitar un desmantellament del sistema de l'art; i donar a conèixer les seves produccions amb relació a quatre aspectes relacionats amb la pandèmia.

22/10/2020
Avís suspensió temporal d'inspecció de vehicles pesats a l'estació ITV de Ciutadella

Des del dijous dia 22 d’octubre de 2020, l’estació ITV de Ciutadella no podrà atendre, de forma temporal, les peticions per a passar inspecció de vehicles classificats com a pesats, més de 3.500 kg de M.M.A.

22/10/2020
El concurs Beca Talaiòtica 2020 arriba a la seva recta final

Beca Talaòtica és un projecte cultural nascut el 2016 de la mà d’Amics del Museu de Menorca, amb la col·laboració del Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca i que té com a objectiu donar visibilitat al talent jove, reivindicar el valor inspirador del paisatge i promoure la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial entre nous públics.

21/10/2020
La Presidenta assisteix a l'Assemblea constitutiva de la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030 de la FEMP

Aquesta Xarxa d’entitats té per objectiu promoure el coneixement, sensibilització i implantació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 a les entitats locals estatals, mitjançant la implicació dels diferents actors locals.

21/10/2020
Treballs de conservació del Camí de Cavalls duts a terme gràcies a la col·laboració entre l’activitat Camí de Cavalls 360º i el Consell Insular de Menorca

Camí de Cavalls 360º, la volta a Menorca per etapes caminant, corrents o en BTT, va motivar el 2017 el naixement del Projecte per a la Conservació del Camí de Cavalls. Després de mesos de treballs, el tram del camí comprès entre es Alocs i el Pilar ha acollit avui matí la presentació d’una exitosa col·laboració entre sector públic i privat.

21/10/2020
Inici del programa Salut Jove i Cultura

Aquesta setmana s'ha donat a conèixer l'oferta de tallers i activitats complementàries que el Consell Insular ofereix als centres educatius de l'illa pel curs 2020-2021 a través del Programa Jove i Cultura.

20/10/2020
Aprovació del model de teletreball d'aplicació al personal del Consell Insular

El govern del Consell Insular ha aprovat un model propi de teletreball d'aplicació al personal al servei del Consell Insular i els seus organismes autònoms.

20/10/2020
El Consorci de Residus i Energia de Menorca inicia les obres de millora de la deixalleria de Ferreries

Aquest 26 d'octubre s'inicien les obres de millora a la deixalleria de Ferreries, una vegada es va obtenir la preceptiva llicència d’obres. Aquesta s’havia demorat per la necessitat de disposar d’informe favorable de la Direcció General de Recursos Hídrics, per la proximitat de la instal·lació al torrent.

19/10/2020
Les obres de la carretera general es dividiran en tres trams

El Consell Insular avançarà, per tal de poder executar les obres del tram de carretera que va des de Maó fins a Alaior, el seu pagament. Per mor d'això, des de l'equip de Govern es considera que la manera més adient i efectiva, i que permetrà dotar de major agilitat per fer-ho, és subdividir aquest tram en tres parts. La primera part aniria d’Alaior fins passat l’encreuament de l’Argentina, la segona part aniria des de passat l’encreuament de l’Argentina fins passat Rafal Rubí, i la tercera part serà la que arribarà fins a Maó.

19/10/2020
Inici de la instal·lació de noves marquesines per al servei regular de passatgers

A les principals zones turístiques del terme municipal de Ciutadella s’han iniciat les tasques per a la instal·lació d’algunes de les noves marquesines que formaran part del nou paisatge urbà en aquests espais

19/10/2020
Nou taller de dol per a fillets i filletes de 6 a 12 anys

El departament de Benestar Social del Consell Insular de Menorca ha organitzat, un any més, un taller de dol per a fillets i filletes, de 6 a 12 anys, que estan vivint el procés de dol per la mort del pare o la mare, o una persona estimada.

16/10/2020
Es presenta el Pla de sostenibilitat turística ‘Menorca Reserva de Biosfera - Turisme 0CO2’

El Consell Insular de Menorca es presentà a la convocatòria de Plans de Sostenibilitat en Destinacions Turístiques amb el projecte ‘Menorca Reserva de Biosfera - Turisme 0CO2’ a dins de la categoria de plans de sostenibilitat turística en destins rurals o d’interior i d’espais naturals protegits. Després de posicionar-se com un dels projectes més ben valorats de les Illes Balears, el Govern estatal anuncià, el passat mes de setembre, que es tractava d’un dels plans aprovats pel Govern estatal.

15/10/2020
La Gala del Voluntariat Illes Balears 2020 se celebrarà a Menorca

Menorca acollirà aquest any la Gala del Voluntariat de les Illes Balears 2020. Així ho ha anunciat aquest matí la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local del Consell Insular, Cristina Gómez, i la directora general de Participació i Voluntariat del Govern Balear, Maria Amengual. L’objectiu d’aquesta Gala és donar suport i reconeixement públic a l’acció de les entitats de voluntariat que desenvolupen la seva activitat a les Illes Balears.

15/10/2020
El Consell Insular de Menorca i l'Ajuntament d'Alaior acorden un conveni de col·laboració per a la rehabilitació dels accessos al municipi

Aquest matí la consellera de Mobilitat, Francesca Gomis, i l’alcalde d’Alaior, José Luis Benejam, han acordat un conveni de col·laboració per tal de portar a terme la rehabilitació dels accessos des de la carretera general al municip

15/10/2020
Cursa per a tothom dissabte 17 d'octubre a Ciutadella

Després del calendari de curses per a tothom que s'ha desenvolupat aquest estiu durant els mesos de juliol i agost, el pròxim dia 17 d'octubre se celebra a Ciutadella una cursa presencial amb l'objectiu de reviure l'ambient dels darrers 20 anys, on milers de participants han corregut a tots els municipis de Menorca

20