Inici El Consell Departaments

Notícies i actualitat

 
28/01/2021
Oberta la nova línia de patrocinis per a fomentar els productes turístics d’hivern

La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) va treure el passat mes de desembre la quarta edició de la convocatòria destinada a donar suport a aquelles iniciatives privades, promogudes per entitats amb i sense ànim de lucre, i que permetin consolidar la notorietat de la marca Menorca amb una imatge diferenciada i que, al mateix temps, contribueixin a millorar la competitivitat, la diversificació, la qualitat i la desestacionalització de l’oferta turística.

27/01/2021
El Govern cedeix l’estació de busos de Maó al Consell de Menorca

La Presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern Balear, Marc Pons, la consellera de Mobilitat, Francesca Gomis i el batle de l’Ajuntament de Maó, Hèctor Pons, han fet públic avui l’acord de cessió gratuïta i definitiva de l’estació de busos de Maó.

27/01/2021
La nova residència de gent gran des Migjorn Gran comptarà amb el suport del Consell Insular

La consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, i l’alcaldessa des Migjorn Gran, Antonia Camps, es van reunir, a petició de la institució insular, la setmana passada per tractar la posada en marxa del nou geriàtric al municipi des Migjorn Gran. Es tracta d’una nova instal·lació que es preveu que compti amb 32 places i que estigui ubicada devora les cases de Binicodrell de Darrera.

26/01/2021
L'Agència Menorca Reserva de Biosfera finança cinc projectes relacionats amb la investigació ambiental a la Reserva de Biosfera de Menorca

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera ha publicat la resolució de la segona convocatòria de beques anuals que es concedeixen a projectes destinats a la investigació científica a la Reserva de Biosfera. La convocatòria contemplava un total de 25.000 € amb un import màxim de 5.000 € per sol·licitud i donava prioritat a línies concretes d'investigació establertes d'acord amb les necessitats específiques detectades a la Reserva de Biosfera de Menorca en el seu Pla d'Acció.

26/01/2021
Visita guiada a l’assentament rural d’època romana de Binicodrellet

El Departament de Cultura del Consell Insular organitza una visita de portes obertes al jaciment de Binicodrellet (Es Migjorn Gran). El dia 31 de gener l’arqueòleg Ismael Moll i el restaurador Francesc Isbert faran el guiatge a aquest assentament rural d’època romana que ha estat objecte d’un procés d’excavació i restauració impulsat pel Servei de Patrimoni Històric.

25/01/2021
Inici de les tasques per a la substitució de la maquinària de climatització de l’estació d’autobusos de Maó

El departament de Mobilitat del Consell Insular informa que aquesta setmana s’iniciaran les feines que han de permetre la substitució de la maquinària per climatitzar l’edifici de l’estació d'autobusos de Maó.

25/01/2021
Fundació ofereix un nou local a Ciutadella per a Rehabilitació i Fisioteràpia

L’entitat Coordinadora de persones amb discapacitat ha cedit a la Fundació per a persones amb discapacitat de Menorca un local a Ciutadella per a desenvolupar sessions de Rehabilitació i Fisioteràpia, a l’Avinguda Palma de Mallorca 10.

22/01/2021
Les biblioteques públiques segueixen obertes

La Xarxa de Biblioteques de Menorca informa que, tot i l’actual situació deguda a la covid-19 en què Menorca es troba en el nivell 4 d’alerta sanitària, les seves biblioteques públiques segueixen obertes amb l’horari habitual per seguir donant servei a la població.

21/01/2021
“El jardí de l'antic hospital de l'illa del Rei, plantes medicinals i de Menorca”, nou llibret de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera i la Fundació de l'hospital de l'illa del Rei, en col·laboració amb la Fundació Asmar, el col·legi oficial de Farmacèutics de les Illes Balears i l’empresa Artiem, han editat un nou títol per a la seva col·lecció de llibrets dedicada a exposicions i museus de Menorca: “El jardí de l'antic hospital de l'illa del Rei, plantes medicinals i de Menorca”.

21/01/2021
El Consorci de Residus i Energia de Menorca finalitza les obres de millora de la deixalleria de Ferreries

Durant la primera quinzena d’aquest mes de gener han finalitzat les obres de millora a la deixalleria de Ferreries, actuacions que s’havien iniciat a finals d’octubre de l’any passat.

21/01/2021
Suspeses les Jornades 2021 de Malalties Minoritàries

La Fundació per a persones amb Discapacitat de Menorca ha cancel·lat definitivament l’edició 2021 de les Jornades de Malalties Minoritàries que organitza anualment des de l’any 2012.

21/01/2021
27 persones comencen a treballar al Consell Insular de Menorca dins el programa SOIB Reactiva 2020

Els nous treballadors són 10 joves i 17 persones majors de 30 anys que desenvolupen tasques d’auxiliar administratiu, neteja, jardineria, bugaderia i de peons forestals o d’obra pública al Consell Insular de Menorca. El programa SOIB Reactiva 2020 els hi permet així sortir de l’atur i mantenir o millorar les seves habilitats competencials. Aquests treballadors estaven en situació d’atur de llarga durada o s’havien vist afectats per la crisi econòmica del 2020 causada per la COVID-19.

20/01/2021
El catàleg en línia de l'Arxiu d'Imatge i So. L'arxiu del confinament ja es pot consultar

Acostar el catàleg dels fons fotogràfics de l’Arxiu d'Imatge i So de Menorca (AISM) a la ciutadania és una peça clau dins els objectius de difusió dels fons que custodia l'arxiu. I més encara, en aquest temps de pandèmia, tot evitant desplaçaments i facilitant-hi l’accés des de qualsevol ordinador.

20/01/2021
El Consell Insular i el Govern Balear plantegen al Ministeri de Transport realitzar una prova pilot amb un nou model de OSP entre Maó i Barcelona

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, han presentat avui les condicions per a la creació d´una OSP per la ruta entre Maó i Barcelona que seran elevades al Ministeri de Transport, mobilitat i agenda urbana durant els pròxims dies. La proposició, un sistema híbrid que conjuga una tarifa de referència amb la possibilitat d´aplicar tarifes flexibles, serà proposta com una experiència pilot per tal d´analitzar les bondats d´aquest nou sistema.

20/01/2021
L’ocupació, eix temàtic del II Fòrum Menorca Illa Jove: L’OCUPACIÓ que volem

El passat 21 de desembre va tenir lloc el I Fòrum Menorca Illa Jove, sota el títol “La Menorca que volem”. La primera sessió va portar-se a terme en línia, i des del departament es valora de forma molt positiva la rebuda i participació. En total, van participar uns 30 joves d’entre 14 a 30 anys.

18/01/2021
Reactivació econòmica: Govern, consells insulars i ajuntaments aportaran 3,9 milions d’euros en ajuts directes als negocis de Menorca més afectats per les restriccions

El pla d’ajuts d’acompanyament del Govern, en col·laboració amb els consells i els ajuntaments de les Illes Balears, suposarà per a les empreses de Menorca aproximadament 9 milions d’euros entre ajuts directes i accés a crèdits. Així ho ha explicat la presidenta del Govern, Francina Armengol, després de mantenir reunions amb el Consell insular i els municipis de l’illa i amb els agents econòmics i socials menorquins. En concret, els ajuts directes cofinançats entre el Govern, consells i ajuntaments seran de 3,9 milions d’euros.

18/01/2021
Publicada l’Estratègia Menorca 2030, el full de ruta per descarbonitzar el sistema energètic de l’illa

El document de l’Estratègia Menorca 2030, aprovada pel ple del Consell Insular el mes d’abril de 2019, s’ha maquetat en un llibre que ja es pot consultar online a través de la pàgina web de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera. La primera edició del llibre ha estat publicada en castellà i pròximament també serà publicat en català i en anglès.

15/01/2021
El Consell Insular fa una crida a les entitats per enviar propostes per al Premi Maria Lluïsa Serra – Taula d’Or

L’any 2001 el Consell Insular de Menorca va instituir el Premi Maria Lluïsa Serra – Taula d’Or com a distinció per a les persones o entitats que hagin destacat en la defensa i l’enriquiment del patrimoni històric i artístic de Menorca. 

15/01/2021
Exposició «Retrats d'un poble. El passeig de la Mare de Déu del Toro pel camp i els pobles de Menorca els anys 1953 i 1954», a l’Espai d’Art Xec Coll de Ciutadella

Hi ha fets que es recorden i marquen moments de la vida, que es fotografien i que, passat el temps, ens donen molta informació de com eren i que feien les persones d'aquell moment. El passeig que va fer la imatge de la Verge del Toro pels camps i pobles de Menorca entre 1953 i 1954, amb motiu de l'any marià, va ser un d'aquests fets que van moure a molts menorquins i menorquines i que es va fotografiar molt. Aquestes imatges ens mostren, no només les persones i els indrets, sinó també la societat menorquina de l'època.

15/01/2021
El Consell de Menorca participa en la Guía para la Localización de la Agenda 2030 publicada pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 amb col·laboració de la FEMP

La Guía para la Localización de la Agenda 2030, presentada aquest dijous 14 de gener a la Junta de Batles de Menorca, és el resultat d’un procés de feina coordinat per la Secretaria d’Estat de l’Agenda 2030 en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i províncies (FEMP) i amb la contribució de la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, entre d’altres. El Director General de Polítiques Palanca Agenda 2030 de la Secretaria d'Estat, Gabriel Castañares Hernández, ha animat als batles de l’illa a fer servir la guia i ha agraït la col·laboració del Consell Insular de Menorca.

20