Convocatòria ajuts teixit empresarial

    
 

Oficina d'Energia 2030

    
 

Covid-19

    
 

Cita prèvia

    
 
 
Notícies i actualitat Més notícies
 
 
18/09/2021
La Fira Arrels reprèn la seva activitat amb èxit d'acollida

El cèntric parc d'Es Freginal de Maó s'omple de visitants durant la primera jornada de la fira i es converteix en l'escenari estival per iniciar l'esperada tornada a la normalitat del certamen

17/09/2021
La revista Oliaigua presenta un número especial dedicat a la Fira Arrels

La revista digital Oliaigua publica un número sobre la Fira Arrels que tindrà lloc aquest cap de setmana 18 i 19 de setembre a Es Parc des Freginal de Maó. Amb aquesta publicació, Oliaigua fa un recorregut a través dels productes que podrem trobar a la fira, explica en detall el programa i fa una visió retrospectiva sobre les passades edicions: 2017, 2018 i 2019. Els assistents a la fira que es descarreguin la revista podran entrar en un sorteig d’una senalla de producte local com obsequi.

17/09/2021
El Consell Insular proposa millores per les cases d’acollida i per l’exclusió residencial en augment

Aquest dijous s’ha presentat a la seu del Consell Insular de Menorca, l’Estudi sobre les millores de gestió i funcionament de les cases d’acollida de Menorca amb la consellera d’Habitatge, Cristina Gómez, qui ha apuntat a una possible gestió insular de les cases d’acollida, i la sociòloga, Montserrat Martínez Melo, autora de l’estudi, qui ha detallat la diagnosi i les propostes elaborades amb la participació de personal tècnic i polític dels ajuntaments menorquins. Aquest estudi neix precisament de la demanda d’ajuda dels ajuntaments al Consell, en trobar-se a una situació límit pel que fa a les 2 cases d’acollida municipals existents, una a Maó i una a Ciutadella. De fet, la creació d’una nova casa d’acollida a Es Mercadal s’ha apuntat com una possible millora.

16/09/2021
El Consell oferta l’execució de diferents projectes relacionats amb el sector del patrimoni d’acord al Rescat Cultural 2021

El Consell Insular de Menorca treu una oferta per a l’execució de diferents projectes relacionats amb el sector del patrimoni d’acord i en compliment del Rescat Cultural 2021. El paquet de mesures arran de la Covid-19 dirigit a aquest sector, compta amb una inversió de 24.000 euros, un 20% més que l’any anterior.

     
15/09/2021
Èxit de participació a les activitats d’estiu del Centre Artesanal de Menorca

Amb l’objectiu d’apropar l’artesania i el producte local a residents i visitants, la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) ha organitzat aquest estiu un ampli programa d’activitats i experiències, a través del Centre Artesanal de Menorca, que han tingut una molt bona acollida per part del públic. A més de tasts i tallers, s’han fet demostracions d’oficis artesans; exposicions en el propi centre i itinerants; a la vegada que s’ha ampliat l’oferta comercial de la botiga.

15/09/2021
Consell i Ajuntament de Sant Lluís aposten per un nou model d’atenció a la gent gran

La consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, i l’alcaldessa de Sant Lluís, Carol Marquès, s’han reunit aquest matí per estudiar la possibilitat d’implementar una prova pilot al municipi que permeti impulsar un nou programa d’atenció domiciliària d’alta intensitat adreçat a les persones majors. L’objectiu d’aquesta iniciativa és, mitjançant actuacions preventives, assistencials, educatives, rehabilitadores, de suport psicosocial, domèstiques i d'atenció a les persones dependents al seu entorn familiar, preservar l’autonomia de les persones majors i oferir la possiblitat de que les persones es puguin mantenir en el seu domicili i en el seu entorn habitual.

14/09/2021
La Fira Arrels torna a obrir les seves portes aquest cap de setmana 18 i 19 de setembre a Es Parc des Freginal

Aquest cap de setmana 18 i 19 de setembre Es Parc des Freginal acollirà una nova edició de la Fira Arrels, la fira del producte local i cuina de Menorca que organitza el Departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca. Serà una edició de format reduït i a l’aire lliure que comptarà amb expositors de producte local i un espai on es realitzaran activitats gastronòmiques. Aquest any l’entrada serà lliure i totes les activitats seran gratuïtes.

14/09/2021
“A Food and Love Story” guanya un premi al certamen internacional Food Film Menu de l’IGCAT

El curtmetratge menorquí ‘A Food and Love Story’, de Bendito Films, ha estat un dels guanyadors del certamen internacional ‘Food Film Menu’, a dins de la categoria d’Experiències relacionades amb el menjar. La peça audiovisual ha estat impulsada pel departament d’Economia, com a stakeholder de la candidatura ‘Menorca regió Europea de Gastronomia 2022’.

     
14/09/2021
El Servei d’Ordenació Territorial amplia els seus tràmits electrònics per millorar la relació amb la ciutadania

Amb la finalitat de seguir treballant amb la simplificació dels processos administratius habituals de l’Administració Pública i facilitar l’accés dels usuaris a la informació, des del Consell Insular se segueix treballant amb la millora dels serveis de l’administració electrònica. L’objectiu és facilitar, i possibilitar dur a terme tràmits a qualsevol hora del dia, sense dependre dels horaris de l’Administració, així com evitar desplaçaments innecessaris.

13/09/2021
Oberta la convocatòria per sol·licitar els ajuts per al teixit empresarial

Aquesta setmana s’ha obert el termini per presentar les sol·licituds per als Ajuts per al teixit empresarial. Aquesta convocatòria inclou dues línies de subvenció: una destinada al teixit empresarial i artesanal, i la segona a les associacions empresarials. L’import global màxim dels ajuts serà d’1.100.000 €.

13/09/2021
Nous tallers d'inserció sociolaboral de Càritas amb l'aportació de 75.000 € del Consell Insular

La consellera d'Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, i el director de Càritas Diocesana de Menorca, Gabriel Pons, han signat el conveni de la concessió d'un ajut de 75.000 € per dur a terme a l'illa accions formatives per l'ocupació i d'orientació laboral, dirigides a persones en situació d'exclusió social o en risc de ser-hi.

13/09/2021
El projecte didàctic “El meu talaiot” torna a les aules

Amb l’inici del curs escolar, el Consell Insular de Menorca reprèn el project didàctic “El meu talaiot” per tal de donar a conèixer la Menorca Talaiòtica als alumnes de 1r d’ESO. Aquesta línia de projectes educatius del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports complementa l’oferta didàctica de la candidatura a patrimoni mundial de la UNESCO. El programa “El meu talaiot” es va inaugurar el febrer de 2020, quedant interromput a causa de la pandèmia.

     
10/09/2021
El nou Casal d'Entitats Ciutadanes des Castell acull 4 associacions locals amb l’ajut del Consell Insular

La consellera de Cooperació Local Cristina Gómez i la nova Directora Insular d’Habitatge, Participació Ciutadana i Voluntariat Roser Román, han visitat aquest divendres juntament amb la batlessa des Castell Joana Escandell, el Casal d'Entitats Ciutadanes de la localitat, que està en funcionament des del passat juny al carrer Agamèmnon i es va fer realitat gràcies als pressupostos participatius del Consell Insular del 2018.

10/09/2021
El Consell inicia la restauració i consolidació de la Torre de Rambla a fi de garantir la seva conservació

L’empresa Conrado y Asociados ha iniciat a principis d’aquest mes els treballs que permetran la consolidació de la Torre de Rambla (Maó), a fi de garantir la seva conservació. La torre de defensa costanera, construïda entre 1799 i 1802 en el darrer període britànic, es tracta d'un Bé d’Interès Cultural (BIC) de titularitat pública, que pertany a la Demarcació de Costes, i està situada dins el Parc Natural de l'Albufera des Grau. Constitueix una fita paisatgística important en una de les zones més emblemàtiques de l'illa.

10/09/2021
El concert "Treu la llengua" es trasllada al Teatre des Born

El concert “Treu la llengua”, que havia de celebrar-se avui vespre a Sa Vinyeta de Ciutadella, canvia aquest escenari a l’aire lliure pel del Teatre des Born, a causa de la possibilitat de pluges fortes ocasionals durant la jornada d’avui.

07/09/2021
Les sol·licituds d’ajut per foment de l’ús del català mantenen l’impuls en la convocatòria de 2021

El BOIB núm. 122 de 7 de setembre de 2021 publica l’acord del Consell Executiu del CIM de concessió dels ajuts per al foment de l’ús del català en el sector empresarial, associatiu i esportiu de Menorca i de suport a l'edició en llengua catalana dins la convocatòria de 2021.

     
06/09/2021
Posada en marxa del bus llançadora (L 18) entre Estació d'Autobusos de Maó i Bintaufa (zona instituts)

L’inici del curs escolar sempre comporta canvis i el retorn a antigues rutines, així el proper dilluns dia 13 de setembre retorna l’activitat lectiva als centres escolars de secundària i amb ella retorna també el servei de bus llançadora de la L18

03/09/2021
Homenatge als grups cicloturistes de Balears a la commemoració dels vint anys de la Volta

Aquest matí s'ha presentat en roda de premsa la 20ena edició de la Volta Cicloturista Internacional a Menorca, la cita decana de Balears dedicada a les dues rodes per carretera. Del 29 a el 31 d'octubre està previst que els cicloturistes tornin a recórrer el paisatge menorquí amb més ganes que mai ja que l'any passat va haver de cancel•lar-se la prova per la pandèmia. Es compleixen dues dècades d'un esdeveniment sempre especial per a tots els seus participants i que espera poder-se dur a terme amb totes les precaucions que siguin necessàries, però sense renunciar a l'amistat i companyonia que edició rere edició, envolta la Volta. En aquesta ocasió serà l'últim cap de setmana d'octubre quan els 350 corredors que l'organització espera poder aconseguir prenguin la sortida, molts dels quals en aquesta ocasió no podran venir des del Regne Unit com en edicions anteriors a causa de les restriccions imposades per el Govern britànic. No obstant això si que s'espera corredors de França, Mallorca, Barcelona, València o el País Basc. El seu director i alma mater, Arturo Sintes així ho confirmava durant la presentació que ha tingut lloc avui al Consell Insular de Menorca al costat de la presidenta de la institució insular i de la Fundació Foment de Turisme, Susana Mora, el President de l'Associació Cicloturista de Menorca i organitzador de l'esdeveniment, Víctor Rodríguez i el Regidor d'Esports de l'Ajuntament de Maó, Carlos Montes.

02/09/2021
Aina Pla Planas, comissària de l’exposició de Rescat Cultural d’Artistes Visuals de Menorca

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca va posar en marxa, per segon any consecutiu, una oferta per a cobrir el servei de comissariat de l’exposició de Rescat Cultural d’Artistes Visuals de Menorca.

02/09/2021
La Fira Arrels presenta la programació de la seva edició especial per aquest mes de setembre

El Departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca ha presentat aquest dijous a l’Hotel Rural Son Granot el programa de la seva edició especial de la Fira Arrels. La ja consolidada fira gastronòmica tindrà lloc aquest mes de setembre i canvia el seu emplaçament habitual desplaçant-se al Parc des Freginal de Maó. Se celebrarà amb un format més reduït però mantenint la mateixa essència per tal d’adaptar-se a les mesures sanitàries vigents.

     
 
Serveis destacats
             
Tauler d'anuncismés anuncis
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ