Patrimoni Històric


Els objectius i funcions del Servei de Patrimoni Històric són:

- Protegir, salvaguardar, conservar i divulgar el patrimoni històric de Menorca
- Gestió del Museu de Menorca (des de l'1 de setembre de 2011)
- Presentar la candidatura per a la Declaració de la Cultura Talaiòtica com a Patrimoni de la Humanitat

Seu del CIMPl. de la Biosfera, 5, 07703, Maó
Tel.: 971368390
Fax: 971368216
 
Noticies relacionades
 
 
08/06/2021
El Museu de Menorca i el departament de Cultura del Consell Insular de Menorca organitzen un seminari en línia en el marc de les Jornades Europees d’Arqueologia

El seminari Actualitat de l’Arqueologia a Menorca: Projectes de Recerca tindrà lloc el 16 i 17 de juny de 2021. Durant dos capvespres, els 13 equips d’investigadors/es que actualment treballen a Menorca presentaran un estat de la qüestió de l’actualitat de l’arqueologia a l’illa.

08/06/2021
El Departament de Cultura llença la convocatòria d'ajuts per a la investigació, salvaguarda i difusió del patrimoni històric de Menorca amb una inversió de 200.000 euros

El Butlletí Oficial de les Illes Balears ha fet públic avui l'aprovació de les bases que regeixen la concessió d’ajuts a accions per millorar el coneixement, la salvaguarda i la difusió del patrimoni històric de Menorca corresponent a la convocatòria per a l’any 2021.

26/05/2021
Recepció a l’ambaixador d’Espanya davant la UNESCO

L’ambaixador delegat permanent d’Espanya davant la UNESCO, Juan Andrés Perelló Rodríguez, ha visitat avui matí la seu del CIM (Maó), on ha estat rebut per la presidenta del Consell, Susana Mora; el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears, Miquel Company; el conseller de Cultura del CIM, Miquel Àngel Maria; l’equip de govern, i la subdirectora general de Gestió i Coordinació dels Béns Culturals del Ministeri de Cultura, Pilar Barrero. La recepció s’ha celebrat a la Sala de Plens del CIM.

25/05/2021
Presentació de la Cervesa Talaiòtica al Museu de Menorca

El Museu de Menorca, la candidatura de Menorca Talaiòtica i Grahame Pearce presenten la Cervesa Talaiòtica, fruit de les anàlisis i investigacions d’un dels objectes més emblemàtics de la cultura talaiòtica: el vas de fons alt, un objecte únic i exclusiu de la prehistòria menorquina que situam en el talaiòtic final, és a dir, entre els segles IV i II aC.

     
24/05/2021
Visita de l’ambaixador permanent d’Espanya a la UNESCO per conèixer Menorca Talaiòtica

Els dies 26, 27 i 28 de maig el senyor Juan Andrés Perelló Rodríguez, ambaixador permanent d’Espanya a la UNESCO, visitarà Menorca juntament amb la subdirectora general de Gestió i Coordinació dels Béns Culturals, Pilar Barrero, per conèixer de primera mà la candidatura de Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial de la UNESCO el 2022.

21/05/2021
El Consell Insular trasllada la salvaguarda de les casetes de vorera al Senat

A finals de gener de 2021 Demarcació de Costes va notificar als concessionaris de les “casetes de vorera” de la Cala de Sant Esteve que els revocava la pròrroga de la concessió i els ordenava a demolir les construccions, previ dipòsit d’un aval de 20.000 euros.

06/05/2021
Les obres de recuperació del Reial Alcàsser de Ciutadella posen al descobert el potencial arqueològic de la zona

El conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, i l’alcaldessa de l’Ajuntament de Ciutadella, Joana Gomila, han visitat les obres de recuperació de les restes islàmiques del Reial Alcàsser de Ciutadella.

09/03/2021
Espiral Producciones guanya la licitació del documental sobre Menorca Talaiòtica

El Consell Insular de Menorca, a través del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, ha adjudicat la licitació del documental sobre Menorca Talaiòtica a l’empresa Espiral Producciones, SL. L’objectiu és que aquesta peça audiovisual doni suport a la candidatura, contribuint a demostrar la seva idoneïtat per ser inscrita a la Llista de patrimoni mundial de la UNESCO. El valor estimat del contracte és de 66.069,28 €.

     
22/02/2021
Comença la sisena edició del cicle “Som Talaiòtics?” per donar a conèixer Menorca Talaiòtica

El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca juntament amb el GOB Menorca donen un nou impuls al programa d’excursions “Som Talaiòtics?” amb l’objectiu de continuar amb la difusió de la candidatura de Menorca Talaiòtica entre la població de l’illa.

08/02/2021
Maite Mira, guanyadora del premi Becatalaiòtica 2020

L’entrega d'una beca d'estudis de 2.000 euros es va fer ahir, 6 de febrer, a través d’un directe a l’Instagram de @becatalaiotica amb la participació del conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, i el vencedor de la Becatalaiòtica 2019, Pau Canivell.

05/02/2021
Cipriano Marín, primer entrevistat a “Protagonistes de Menorca Talaiòtica”

La web de Menorca Talaiòtica estrena una nova secció d’entrevistes on anirem coneixent en profunditat a les persones que amb el seu esforç i treball han contribuït a que la candidatura de Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial de la UNESCO sigui una realitat.

04/02/2021
Dissabte coneixerem el guanyador/a de becatalaiotica 2020

Durant el mes de març, els autors dels 10 formularis seleccionats varen realitzar 10 audiovisuals que van ser votats per tothom al canal de Menorca Talaiòtica a Youtube. Els 5 audiovisuals més votats varen passar a la fase final, consistent en preparar un esdeveniment a un dels jaciments de la Menorca Talaiòtica.

     
26/01/2021
Visita guiada a l’assentament rural d’època romana de Binicodrellet

El Departament de Cultura del Consell Insular organitza una visita de portes obertes al jaciment de Binicodrellet (Es Migjorn Gran). El dia 31 de gener l’arqueòleg Ismael Moll i el restaurador Francesc Isbert faran el guiatge a aquest assentament rural d’època romana que ha estat objecte d’un procés d’excavació i restauració impulsat pel Servei de Patrimoni Històric.

15/12/2020
Oferta de contracte menor per a la redacció del pla de comunicació de la candidatura de Menorca Talaiòtica

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports treu a licitació la redacció d’un pla de comunicació per donar difusió a la candidatura Menorca Talaiòtica. La presentació davant la UNESCO ja és una realitat i a partir de l’any 2021 s’inicia el procés d’avaluació amb vista a la possible inscripció a la llista de patrimoni mundial el juliol de 2022.

11/12/2020
Segona fase de la «Campanya de difusió audiovisual del patrimoni cultural immaterial de Menorca»

Durant l’estat d’alarma que es decretà el mes de març passat a causa de la pandèmia de covid-19, des de les xarxes socials de Patrimoni Cultural Immaterial de Menorca, Menorca Reserva de Biosfera i Agenda Cultural de Menorca, el CIM va llançar la «Campanya de difusió audiovisual del patrimoni cultural immaterial de Menorca» per a la qual havia obtingut un ajut de l'Institut de Patrimoni Cultural d'Espanya per a projectes de salvaguarda del patrimoni cultural immaterial en la convocatòria de 2019.

30/11/2020
Es treu a licitació la producció d’un documental per donar suport a la candidatura Menorca Talaiòtica

El Departament de Cultura treu a licitació la producció d’un documental sobre la Menorca Talaiòtica que doni suport a la candidatura i contribueixi a demostrar-ne la idoneïtat per ser inscrita a la Llista de patrimoni mundial de la UNESCO.

     
26/11/2020
Concessió d’ajuts per la investigació i conservació del Patrimoni Històric del Departament de Cultura

El Departament de Cultura ha concedit els ajuts anuals per a la investigació i conservació del patrimoni històric, corresponents a cinc línies diferents, dins d’una mateixa convocatòria: intervencions arqueològiques i paleontològiques, investigació històrica, restauració, publicacions científiques i activitats de divulgació.

20/11/2020
Menorca Talaiòtica, candidata oficial d’Espanya a patrimoni mundial de la Unesco

Menorca Talaiòtica ja és oficialment candidata espanyola a Patrimoni Mundial de la Unesco per a l’any 2022. La proclamació s’ha produït aquest matí en la darrera jornada de la 87a reunió del Consell de Patrimoni Històric, celebrat de forma telemàtica els dies 19 i 20 de novembre.

18/11/2020
87a Reunió del Consell de Patrimoni Històric

Els dies 19 i 20 de novembre se celebrarà de forma telemàtica el Consell de Patrimoni Històric, on es decidirà si Menorca Talaiòtica és finalment la candidata oficial espanyola per ser inscrita en la Llista de patrimoni mundial de la UNESCO l’any 2022.

17/11/2020
Menorca Talaiòtica al XIV Encontre de Gestors del Patrimoni Mundial

Menorca Talaiòtica ha participat avui al XIV Encontre de Gestors del Patrimoni Mundial, un fòrum anual creat el 2007 pel Ministeri de Cultura i Esports que analitza i debat sobre iniciatives i projectes de gestió dels llocs inscrits en la Llista de patrimoni mundial de la Unesco. Tot i que Menorca Talaiòtica encara no forma part d’aquesta llista, el Ministeri ha convidat la candidatura menorquina per la seva rellevància i projecció.

     
 
Altres webs institucionals
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ