La Fundació aprova el pressupost 2021 amb un augment de 800.000 €

Àrea Comunicació Fundació Persones amb Discapacitat

El Patronat de la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca ha aprovat el seu pressupost pel 2021 amb un augment de 800.000 euros. Aquesta partida, aportació directa del Consell Insular de Menorca, respon a la situació extraordinària actual i a l’aplicació del conveni de la Xarxa de Salut Mental. El total de les partides, suma 7.199.304,04 euros, dels quals 5.273.210,12 .- € responen als serveis assistencials (places concertades) i 1.926.093,93 .- € als Centres Especials d’Ocupació (Eco Verd, Lligall Art Gràfic, Social Càtering i Eco Plagues).

La Presidenta del Consell Insular de Menorca, que al mateix temps desenvolupa el càrrec de presidenta de la Fundació, Susana Mora, en fa un resum molt positiu de les accions efectuades durant el 2020. De fet, els nombres previstos per l’any vinent, són la regularització de les accions extraordinàries que ja s’han dut a terme durant aquest any. El Patronat ha respost al moment les necessitats de la pandèmia, incrementant principalment el suport en el servei d’habitatge i de tutela de les persones. Mora ha emfatitzat que “aquests pressupostos demostren que la Fundació és una entitat generadora d’un volum de treball creixent, 1507 usuaris i 210 personal treballador, i el pressupost acompanya i garanteix la prestació de serveis al col·lectiu que més ho necessita”.

Les principals línies d’actuació són les següents:
- Situació Covid 19: reforç personal d’atenció directe en vivendes i centres.
- Reforç personal servei de neteja.
- Contractació Educador 50% jornada suport serveis d’habitatge.
- Contractació 50% jornada Educador/a Social
- Increment atenció directe àrea d’Infància i Joventut
- Partida reforç baixes per IT
- Suport Centres Especials d’Ocupació. Estimació dèficit situació pandèmia.

Per la seva part, la vicepresidenta primera de la Fundació, Bàrbara Torrent, assegura que “cal continuar treballant per promoure el benestar de les persones amb diversitat funcional i donar respostes globals i puntuals en els 3 eixos prioritaris: assistencial, benestar social i foment de l’autonomia tant personal com familiar”. Més atenció i de màxima qualitat”.

Consell Insular, els 8 ajuntaments de Menorca, 13 entitats membres d’atenció a la diversitat funcional aquí representades per la seva Junta Directiva, ofereixen tot un ventall de:

Serveis Educatius i de promoció de l’autonomia personal
Serveis Socials d’estades diürnes, de centre de dia i de servei ocupacional
Serveis Residencials i de recolzament a la vivenda.
Serveis d’inserció laboral i d’acompanyament a l’ocupació
Serveis Transversals, de valoració i orientació, d’unitat de respir, de transport adaptat, d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques i de comunicació, servei d’atenció a persones sordes i recolzament a entitats.

Que es transformen en grans xifres:
1507 persones ateses – 3 centres ocupacionals – 4 centres de dia – 9 pisos tutelats – 3 centres especials d’ocupació – Total persones treballadores: 210. Amb diversitat funcional: 82
Malgrat l’any de pandèmia, la Fundació segueix creixent. El Servei de desenvolupament i atenció primerenca (SEDIAP) s’ha ampliat a 60 places.
S’ha concertat el servei de tutela de persones adultes amb capacitat modificada judicialment, i el d’acompanyament.

PLA D’EQUIPAMENTS
Pel que fa al pla d’inversions, l’aportació de 300.000 euros correspon a l’equipament de diferents centres i serveis, reparacions i reformes, adquisició de material informàtic i de locals, així com 1 nou vehicle adaptat.

Maó, 24 de desembre de 2020.

Departaments relacionats Benestar Social
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ