Fundació Bit i Fundació Foment del Turisme de Menorca ofereixen tallers gratuïts de comunicació i màrqueting digital per a empreses turístiques

Durant els propers mesos es farà un taller sobre comunicació online, i quatre jornades de màrqueting digital, dirigides principalment a empreses turístiques de les Illes Balears, i que es portaran a terme de manera online

Imatge

Aquestes accions formatives formen part del pla d'actuació que porten a terme conjuntament Fundació Bit i Fundació Foment del Turisme de Menorca amb l’objectiu de fomentar la innovació i augmentar la competitivitat de les empreses turístiques a través de la incorporació d'eines tecnològiques i digitalització.

El taller de «Creació d’un Pla Estratègic de Comunicació Online» es portarà a terme en quatre sessions online el 16, 24 i 30 de novembre, i el 3 de desembre. Durant la primera sessió, es farà una introducció a la metodologia de màrqueting SOSTRAC (Situation, Objectives, Strategies, Tactics, Action and Control) i s'ensenyarà com fer una anàlisi de la situació de cada cas. En la segona i tercera sessió: es fixaran els objectius i l'estratègia a seguir; i s'elaboraran les tàctiques i la planificació. Finalment, en la darrera sessió, s'establirà el pla d'acció i el quadre de comandaments.

Durant la impartició del curs, els participants coneixeran les diferents tècniques que els ajudaran a definir una estratègia adequada pel seu negoci; el viatge del client, la segmentació i la creació de perfils a través de conceptes com el «buyer persona”, que els permetran fer créixer la seva facturació, atraure visites a un lloc web i convertir-les en vendes, o crear continguts web. D'aquesta manera, en acabar el curs, els participants obtindran un pla d'acció que seran capaços d’executar.

Aquest taller serà impartit per Montserrat Peñarroya, especialista en Marketing Digital, i emprenedora en projectes com Solostocks (e-comerce B2B) o Quadrant Alfa (Marketing Digital), que destaca també per la seva activitat docent com a Directora de Programa del Grau en Digital Business de La Salle Universitat i Ramon Llull, i com a professora de Marketing Digital i de eBusines en Màsters i Postgraus a universitats com; la Universitat de Vic o la Universitat Central de Catalunya. Així mateix, Montserrat, participa com a docent i consultora en els programes que l’Organització Mundial de Turisme - UNWTO (United Nations World Tourism Organization) imparteix arreu del món per ajudar a desenvolupar els territoris a través del Turisme Sostenible i la digitalització de les empreses turístiques.

A més d'aquest taller, en els propers mesos també es portaran a terme unes jornades centrades també en les temàtiques concretes del màrqueting digital; Inbound Marketing, Posicionament SEO, Facebook, Instagram, i publicitat a Internet.

Totes aquestes activitats, són gratuïtes i obertes i s'emmarquen en el conveni de col·laboració signat al 2019 per ambdues entitats per tal d'ajudar a les empreses del sector turístic a millorar la seva competitivitat i capacitació empresarial, per a així, avançar cap a un model més sostenible que aporti més riquesa i benestar a la nostra societat.

En les accions portades a terme l'any passat, més d'un centenar de persones es van beneficiar del programa que es portà a terme al Centre Bit Menorca i a través el qual també es va promoure el coneixement i la col·laboració entre les empreses del sector tecnològic i les empreses del sector turisme.

Els interessants en inscriure's en aquests tallers han de contactar a través del mail: menorca@fundaciobit.org

Maó, 16 de noviembre de 2020

 
Departaments relacionats Presidència
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ