Oberta la convocatòria per a la redacció del Pla d’acció de l’agenda urbana de Menorca

El Consell Insular de Menorca ha aprovat l’expedient de contractació per a la redacció del Pla d’acció de l’agenda urbana de Menorca. L’objectiu d’aquest pla és aconseguir un desenvolupament urbà més sostenible, resilient i més cohesionat.

A les bases de la convocatòria es preveu que l’elaboració d’aquest pla es faci mitjançant un procés participatiu on hi formin part ajuntaments i entitats insular, però sobretot un procés amb i per a la ciutadania de manera horitzontal, coordinada i cooperativa, que marqui les vies que ha de transitar aquest macro-projecte de l’Agenda Urbana.

Podeu trobar en aquest enllaç l’oferta com la guia divulgativa realitzada per la FEMP on queda reflectit els objectius de l’Agenda Urbana i la relació amb els ODS de l’Agenda 2030, i que ha de servir per vertebrar el Pla d’Acció de l’Agenda Urbana: http://www.cime.es/Tauler/ObrirEdicte.aspx?Id=11794

Menorca: illa pilot d’Agenda Urbana
Menorca, a través del seu Consell Insular es troba immers en un procés de canvi de paradigma a l’hora d'afrontar els reptes cabdals pel benestar de les nostres comunitats. Després de molt de treball i posicionament, Menorca, tal i com es va anunciar el passat mes de juliol, ha estat escollida com a única illa per tal d'implementar el pla pilot d'Agenda Urbana dirigit pel Govern espanyol.

Fòrum Permanent de l’Agenda Urbana Espanyola
El passat 17 de setembre es va reunir per primera vegada el Fòrum Permanent de l’Agenda Urbana Espanyola, convocada per la Federació de Municipis i Províncies d’Espanya (FEMP) en coordinació amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern estatal, i on hi va participar la directora insular d’Habitatge, Participació Ciutadana i Voluntariat, Paula Ferrando.

En el marc d’aquest Fòrum s’estan establint les bases per a la implementació d’aquestes accions de desenvolupament urbà enfocades a la sostenibilitat i a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.


Maó, 14 d’octubre del 2020


Departaments relacionats Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS