Es presenta el projecte executiu de la residència de la Caserna de Santiago a l’Ajuntament de Maó

Aquest dissabte passa a exposició pública durant 15 dies

La consellera d’Afers Socials i Esports del Govern Balear, Fina Santiago, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i el batle de Maó, Héctor Pons, han escenificat avui la signatura del conveni per fer realitat la futura residència de la Caserna de Santiago. La fotografia s’ha produït el mateix dia que la Conselleria ha presentant el projecte executiu a l’Ajuntament de Maó i que demà passarà a exposició pública durant 15 dies.

Aquesta passa és fonamental pel procés de licitació de les obres. Aquest dissabte el BOIB publicarà el projecte perquè qui ho consideri oportú presenti al·legacions. En aquest període l’Ajuntament també ha de determinar si està d’acord o no amb el projecte.

A diferència d’altres projectes, en el cas de la residència de la caserna de Santiago l’Ajuntament no ha d’emetre la llicència perquè l’obra es va declarar d’interès autonòmic i es simplifiquen els procediments. Passat aquests 15 dies, si no hi ha al·legacions el Consell de Govern aprovarà el procés de licitació de les obres que s’ha de fer per concurs.

Les restriccions provocades per la COVID-19 varen fer que el conveni entre les tres administracions, que s’ha escenificat avui, se signàs de manera telemàtica aquest estiu. Amb aquest conveni l’Ajuntament cedeix part del solar per construir l’edifici que albergarà 120 places per a persones grans amb dependència i passar a formar part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència de les Illes Balears.

La intenció de les tres administracions, com han demostrat avui, és seguir fent feina perquè la residència estigui el més aviat possible. No s’atura cap tràmit.

El cost total del projecte és de 10.374.954 euros que es divideix de la següent manera: 229.110 euros per a les demolicions prèvies, 9.255.085 euros per a la construcció de la residència i 890.758 per a l’estructura de l’aparcament.

La conselleria d’Afers Socials i Esports assumeix el 90,31% del pressupost a través del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, concretament 9.369.640 euros. En aquesta xifra s’hi han de sumar 586.242 euros més per finançar la redacció dels projectes i les direccions d’obres.

L’Ajuntament de Maó aportarà el 5,83% del cost, 605.313 euros, i el Consell de Menorca un 3,86%, 400.000 euros.

El solar, amb forma trapezoïdal, es troba delimitat al nord pel carrer Pere Ballester i altres edificacions de l’antic Quarter de Santiago, a l’est per l’Avinguda de Josep Anselm Clavé, al sud per l’Avinguda de Mediterrània, i a l’oest pel carrer de Gumersindo Gomila. Té una superfície de 6.876 m².
L’edifici de la Residència té una superfície construïda 6.803,05 m², repartits planta baixa, dues plantes pis i aparcament de servei. A més, es contemplen 2.711,84 m² que podran ser utilitzats en un futur per a aparcament municipal.
Els arquitectes redactors del projecte són SV60 Cordón & Liñán Arquitectos (SV60 Arquitectos S.L.).


Maó, 9 d'octubre del 2020

 
Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Presidència
Benestar Social
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS