El Consell celebra la flexibilització de les mesures adoptades per prevenir la propagació de la Covid-19 a Menorca

Flexibilització Mesures

La Presidenta del Consell Insular Susana Mora, acompanyada pel director general de Prestacions i Farmàcia, Nacho García, i la directora mèdica de l’Hospital Mateu Orfila, Tamara Contreras, ha anunciat aquest matí les noves mesures de flexibilització aplicades a l’illa de Menorca. Aquest nou anunci arriba 15 dies després de les primeres mesures de flexibilització aplicades pel Govern Balear únicament a l’illa de Menorca.

Aquesta flexibilització de les mesures ha estat possible gràcies a que els indicadors de la nostra illa indiquen una bona evolució de la pandèmia, el que permet adoptar algunes mesures de flexibilització addicionals.

Concretament, la situació epidemiològica s’ha mantingut estable durant les darreres setmanes i ha passat d’una incidència acumulada de 31,05 casos per 100.000 habitants els darrers 14 dies i una taxa de positivitat de l’1,3 % el dia 23 de setembre a una incidència de 25,40 casos per 100.000 habitants i una taxa de positivitat de l’1,24 % en data 7 d’octubre. A més, ha mantingut una incidència a 14 dies per sota de 60 casos per 100.000 habitants durant un període de més de 20 dies.

Així doncs, es considera adequat continuar el procés de flexibilització de determinades mesures, especialment les que duen implícit un nivell menor de risc de contagi, atès que permeten mantenir la distància de seguretat i/o l’ús de mascareta, així com les activitats que es duen a terme a l’aire lliure.
De manera resumida, la resolució preveu l’obertura dels parcs infantils, que s’hauran de fer nets cada dia, i també es permet la reobertura al públic dels locals d’oci infantil, amb una capacitat màxima del 50 %.

Les activitats de temps lliure per a la població infantil i juvenil -que han de ser sense contacte físic- s’han de dur a terme en grups estables de fins a 10 participants si tenen lloc en espais tancats i de 20 participants si es fan a l’aire lliure, i és obligatori l’ús de mascareta per als infants majors de 6 anys.

En els casals de joves i punts d’informació jove municipals, les activitats i accions dirigides han de reduir l’aforament a 10 persones en espais tancats i a 20 en espais a l’aire lliure.

Pel que fa a les activitats o esdeveniments de caràcter familiar o social que es duguin a terme a la via pública, espais d’ús públic o espais privats es limiten a grups d’un màxim de 10 persones en espais tancats i de 20 en espais a l’aire lliure, llevat del cas de persones convivents, en què no s’aplica aquesta limitació.

Així mateix, es permet la reobertura dels clubs de gent gran per a la realització d’activitats dirigides. Per poder reiniciar les activitats, les associacions han de disposar d’un pla de contingència que doni resposta a les situacions més freqüents previsibles en relació amb la COVID-19. Les activitats s’han de fer en grups estables d’un màxim de 10 persones en espais tancats i de 20 a l’aire lliure. La resolució regula en quines condicions s’han de fer servir els espais i els materials i indica les activitats que no es poden fer.

Quant a les instal·lacions esportives, s’estableix un 75 % de l’aforament fins a un màxim de 1.000 persones, i en els esdeveniments esportius a l’aire lliure s’han d’evitar les aglomeracions i en cap cas no es poden superar les 1.000 persones en una zona determinada, especialment en les sortides i entrades.

Els teatres, auditoris i espais similars poden dur a terme la seva activitat, amb els seients preassignats, sempre que no superin el 75 % de la capacitat permesa en cada sala. Els cinemes i circs de carpa i espais similars, en els quals es permet menjar o beure, poden dur a terme la seva activitat, amb els seients preassignats, sempre que no superin el 45 % de la capacitat permesa en cada sala.

En el cas d’altres recintes, locals i establiments destinats a esdeveniments públics i activitats recreatives diferents, poden dur a terme l’activitat sempre que el públic romangui assegut i que no se superi el 75 % de l’aforament permès, amb un límit màxim de 300 persones per a espais tancats i de 1.000 persones a l’aire lliure.

Maó, 9 d’octubre del 2020

 
Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Presidència
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS