FASES EN EL DISSENY I REDACCIÓ DEL POM

El procés d'elaboració del Pla d'Ocupació de Menorca es divideix en les següents fases:
 

 1. Fase de planificació, anàlisi del context i preparació de documentació i instruments

  En primer lloc, s'identificaran els agents implicats en el procés d'anàlisi i planificació estratègica, que seran aquelles persones que tinguin alguna relació, directa o indirecta, amb l'ocupació. Partint de la base que l'èxit d'una planificació estratègica depèn, en gran mesura, del vincle establert entre l'estratègia i les persones que en són beneficiàries, un objectiu fonamental del projecte serà aconseguir que la població vegi reflectides en el document final les seves propostes i reflexions. D'aquesta manera, per assolir el màxim grau de representativitat per part de la població, sense deixar exclòs a cap habitant o col·lectiu que tingui la voluntat de participar, s'han dissenyat una sèrie d'eines, tant presencials com virtuals, que facilitaran la participació de tota la societat menorquina.

  De la mateixa manera, s'ha dissenyat un pla de comunicació del projecte per a mantenir informada a la població sobre el desenvolupament del pla en cada moment.
   
 2. Fase de llançament

  Durant aquesta fase es duran a terme les següents tasques:

  Implementar el pla de comunicació.
  Elaborar els continguts de les diferents eines participatives.
  Preparar la documentació necessària per als diversos actes i reunions.
   
 3. Fase de prospecció

  L'objectiu principal d'aquesta fase serà el de dinamitzar el procés participatiu a través de tots els canals existents, perquè siguin generadors d'una activitat sincronitzada segons les necessitats de cadascuna de les fases participatives. Es posaran en pràctica totes les eines participatives prèviament dissenyades.
   
 4. Fase de definició i formulació

  En aquesta fase es redactarà un informe provisional i, un cop aportades les consideracions oportunes sobre aquest informe, es redactarà un nou informe final del procés de participació que reculli les reflexions i propostes realitzades des de tots els àmbits.

  D'aquesta manera, a partir de les necessitats detectades, es dissenyarà el conjunt d'objectius generals que hauran de ser abordats en el Pla d'Ocupació de Menorca. A cada un dels objectius generals s'hi vincularà un conjunt d'objectius específics que es quantificaran a través d'un o més indicadors de resultat.

  El pla d'acció del Pla d'Ocupació de Menorca s'organitzarà a partir de cada un dels objectius generals, i contindrà aquelles propostes recollides en el procés de participació i que garanteixin la consecució dels objectius específics plantejats.
   
 5. Fase de redacció

  Un cop finalitzada l'etapa participativa es definiran els objectius, les línies d'acció prioritàries, les actuacions i els indicadors d'avaluació en el marc de les estratègies identificades per la Conselleria per estructurar el Pla. Tot això d'acord amb l'anàlisi del context, el diagnòstic de la realitat i les propostes recollides en el procés participatiu, establint mecanismes d'observació que constatin la consecució dels objectius plantejats en el Pla.


METODOLOGIA

Amb la següent metodologia es pretenen generar diferents espais en els quals totes les persones que viuen al territori puguin opinar, debatre, proposar i, en definitiva, participar activament en una anàlisi crítica sobre la situació en matèria d'ocupació a Menorca.

Per estructurar la intervenció social en l'elaboració del POM s'han establert una sèrie d'àrees temàtiques que compartimenten la situació laboral a l'illa.


Durant tot el procés de participació, s'han de tractar 3 pilars fonamentals:

 1. Identificació de perfils, necessitats i demandes socials i empresarials en matèria de treball, relleu generacional i formació.
 2. Identificar els àmbits i sectors socioeconòmics estratègics com a vetes d'ocupació.
 3. Valorar i analitzar les necessitats formatives, reglades i no reglades, presents a l'illa.

 


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Perfil del contractant Perfil del contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS