El Pla d'ocupació de Menorca (POM)

L'Àrea d'Ocupació del Departament d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca us convida a participar activament en el procés d'elaboració del Pla d'ocupació de Menorca (POM).

Aquest pla, que forma part de la planificació estratègica insular, té com a principal objectiu el desenvolupament de polítiques actives d'ocupació. Es defineix en dues fases:
 
 1. La primera correspon a l'anàlisi i estudi de la realitat en matèria d'ocupació a Menorca, encarregada a l'Observatori Socioambiental de Menorca de l'Institut Menorquí d'Estudis, del qual com a resultat es va obtenir un informe sobre el context socioeconòmic de Menorca.
 2. A partir d'aquesta diagnosi inicial, comença una segona fase de participació i redacció del Pla, que recollirà les mesures i polítiques que es desenvoluparan fins al 2020.

Per tal que aquestes mesures incloses en el POM s'adeqüin a les necessitats reals de la població menorquina i que s'hi reculli la perspectiva empresarial, sindical, dels treballadors, de les persones aturades i de la població en general, és fonamental que la participació de tots els estrats socials presents a l'illa sigui activa i el màxim d'àmplia possible.

Per aquest motiu, i amb l'objectiu de facilitar la participació de tota la població menorquina en l'elaboració del POM, s'obriran una sèrie de canals de participació, entre els quals s'inclouen:
 
 • Enquesta ciutadana, amb dues modalitats: una modalitat en línia, a la qual podran accedir a través d'aquesta web totes les persones interessades a oferir el seu punt de vista, les seves propostes i les seves observacions sobre la situació laboral a Menorca, i una modalitat presencial, que tindrà el mateix objectiu.
   
ENQUESTA PER A PERSONES OCUPADES  ENQUESTA PER A PERSONES SENSE FEINA


 • Formulari online per a empreses, mitjançant el qual les diferents empreses territorials podran aportar informació rellevant sobre la seva estructura organitzativa per a la redacció del pla.

   Formulari per a empreses
   
 • Entrevistes personals, dissenyades per obtenir informació concreta i en profunditat de cada un dels aspectes que formen part de la realitat laboral a l'illa.

 

 • Meses tècniques de treball, en les quals s'establirà un debat constructiu entre els actors que, tant per la seva formació com per la seva experiència, tenguin un coneixement ampli de la realitat laboral.

 

 • I, finalment, un fòrum de participació social que serà espai de debat i reflexió conjunta sobre les conclusions obtingudes al llarg de tot el procés de participació. Hi seran representades totes les parts implicades en matèria d'ocupació i treball.


Aquestes eines de participació romandran obertes a la població menorquina durant la fase participativa d'elaboració del Pla d'ocupació de Menorca, durant els mesos de febrer i març.

Si vós o la vostra entitat estau interessats a participar-hi a través de qualsevol de les eines de participació anteriorment esmentades o voleu aportar el vostre punt de vista sobre la situació laboral a Menorca, podeu posar-vos en contacte amb la Direcció Insular de Joventut, Ocupació i Innovació a través d'aquesta web, de l'adreça electrònica formacio@cime.es o del telèfon 971.356.246.MÉS INFORMACIÓ:
 


 


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Perfil del contractant Perfil del contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS