Memòria 2018 del Centre de la Dona

Data : 21/05/2019

El Centre Assessor de la Dona, que depèn del Consell Insular de Menorca, ha fet pública la memòria 2018 del Centre de la Dona. El document posa en manifest, un any més, la necessitat i importància del Centre de la Dona.

Com es pot desprendre del document, durant el 2018 s’han obert un total de 134 expedients nous, és a dir, dones que no havien vingut mai al servei i a les quals se’ls hi ha obert un expedient per primera vegada. Per altra banda, s’ha treballat amb un total de 484 expedients, resultat de la suma de les dones ateses per primera vegada i aquelles que, ja tenint expedient obert d’altres anys, continuen essent usuàries dels serveis oferts des del CAD. El total de visites ateses al Consell durant el 2018 ha estat de 2.672 visites, 444 visites més que l’any anterior. El número d’expedients atesos així com el número d’expedients nous oberts també s’ha vist incrementat de l’any anterior.

Entre el tipus de maltractament destaca que el ‘físic+psicològic’ augmenta exponencialment, passant de 205 casos a 273, mentre el maltractament sexual baixa dels 43 casos als 39 casos. També destaca que l’augment d’usuàries en la franja d’edat de 31 a 40, amb un total de 191 visites, així com també de la franja entre 51 a 60 anys. La major part de les dones ateses són nascudes a Menorca amb 186 expedients, seguides de les dones que provenen de països no comunitaris, amb 141 expedients.

Informes d’idoneïtat pel projecte d’ocupació SOIB dona
Aquest programa del SOIB posa el focus en les dones que han estat víctimes de violència masclista. Aquesta iniciativa subvenciona a entitats del sector públic i entitats socials sense ànim de lucre els costs salarials derivats de la seva contractació.

Es tracta d’una iniciativa innovadora, pionera a tot l’Estat, per apoderar econòmicament les dones, amb llocs de feina que s’adapten al seu perfil professional i interessos. El principal objectiu és la inserció laboral de les dones víctimes de violència masclista. Per aquest motiu, les dones rebran l’orientació i el suport específic de la xarxa de tutores del SOIB. Una vegada que finalitzi el programa, tenen prioritat per accedir a intermediació laboral, ajuts per fomentar la seva contractació a empreses privades, ajuts per a l’autoocupació o formació professional per a l’ocupació. Aquesta mesura és una de les recollides en el Pla Reacciona del Govern de les Illes Balears.

El Centre de la Dona ha estat l’encarregada d’elaborar els informes d’idoneïtat per les candidates al programa, valorant la seva motivació, aspectes socials, psicològics i de salut a tenir en compte així com acreditar la condició de víctima de violència masclista per aquelles dones que no tenen mesures de protecció en vigor. En total han participat 28 dones a l’àrea de Maó, i 13 dones a l’àrea de Ciutadella.Maó, 21 de maig del 2019.

Departaments relacionats Benestar Social
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 3  |  RSS