Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca inicia les obres de millora de la carretera Me-1 en el tram Ferreries Ciutadella

Data : 18/05/2017

La presidenta Maite Salord; el conseller de Mobilitat, Miquel Preto; el director insular de Carreteres, Joan Sales; la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila; i el batle de Ferreries, Josep Carreres han presentat l’inici, amb la signatura de l’acta de replanteig d’avui dia 18 de maig, de les obres de millora de la carretera Me-1 en el tram Ferreries Ciutadella.

Els treballs seran executats per l’empresa ACSA Obras e Infraestructuras S.A. El cost total de la inversió és de 6.270.302,03 euros més IVA. Rafel Marqués ha assistit a l’acte de presentació en nom d’ACSA Obras e Infraestructuras S.A.

L’objecte d’aquest contracte és l’execució de les esmentades obres, definides en el projecte constructiu aprovat definitivament, per la Comissió de Govern dia 17 d’octubre de 2016, després de ser revisat per l’actual equip de govern per tal d’aconseguir un menor impacte i una menor ocupació de sòl donant les mateixes garanties de comoditat i seguretat als usuaris.

El projecte de millora de la carretera general en el tram Ferreries-Ciutadella consisteix en l’eixamplament dels vorals de la carretera fins a 2,5 m d’amplada, i la millora dels nusos adequant-los també com a punts de canvi de sentit, per tal que tots els canvis de sentit es realitzin en interseccions canalitzades amb carrils centrals d’espera o enllaços.

El calendari d’obres preveu que aquest estiu els treballs se centrin en el tram que discorre pel Pla Verd, entre Ferreries i l’accés al Camí del Pilar, ja que es tracta d’una zona que s’anega d’aigua durant la temporada de tardor fins a la primavera. Donat que les primeres actuacions per a la millora de la carretera són excavacions -que no es poden dur a terme amb el terreny anegat-, és convenient executar aquestes actuacions dins aquest període d’estiu per tal de no allargar el termini total d’execució d’obra més enllà dels 16 mesos previstos.

Cal recordar que pel que fa als contenciosos interposats per la mercantil CASAS MARTÍ SL, el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears va donar la raó a la institució insular, i per contra el jutjat avala l’argumentació de CASAS MARTÍ SL. En conseqüència la institució insular ha apel·lat la interlocutòria del jutjat en la mateixa línia argumental del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB). Per tant els treballs projectats en el tram que afecta la propietat de la mercantil CASAS MARTÍ SL. no s’executaran fins que es dictamini la resolució corresponent.

Maó, 18 de maig de 2017

 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa